Cum se schimbă topul miliardarilor: Un prinţ a câștigat trei miliarde $ în trei luni

Cum se schimbă topul miliardarilor: Un prinţ a câștigat trei miliarde $ în trei luni

Primii 40 de miliardari ai lumii au pierdut ieri pe bursă 6,2 miliarde de dolari, din cauza rezultatelor dezamăgitoare apărute în Statele Unite ale Americii, potrivit indexului miliardarilor furnizat de Bloomberg.

Topul s-a schimbat destul de mult de la începutul anului. Astfel, prinţul saudit Alwaleed bin Talal s-a alăturat indexului după ce averea lui a crescut cu 18,2%, adică 3,2 miliarde de dolari, de la începutul anului și până acum.

Creşterea s-a datorat faptului că preţul acţiunilor Kingdom Holding Co. (KINGDOM), un fond de investiţii care va construi cea mai înaltă clădire din lume, s-a majorat cu 36%. În prezent, prinţul în vârstă de 57 de ani se situează pe locul 24 în clasamentul general, cu o avere de 20,5 miliarde de dolari.

Îndexul Bloomberg măsoară averile celor mai bogaţi oameni din lume, luând în calcul schimbările care apar la nivelul pieţelor financiare şi la nivelul economiei în general. Valoarea fiecărei averi este actualizată zilnic la 5:30, ora New York-ului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Averea lui Alwaleed este în prezent mai mare decât cea cofondatorilor Google Larry Page şi Sergey Brin, aflaţia pe locurile 29 şi 32 în clasamentul mondial.

Averea combinată a miliardarilor incluşi în index este de 1,1 trilioane de dolari, în creştere cu 88,2 miliarde de dolari de la începutul anului.

Cel mai bogat om din lume a rămas mexicanul Carlos Slim, cu o avere de 68,8 miliarde de dolari, în prezent, acesta fiind urmat de Bill Gates, cu 62,7 miliarde de dolari şi de Warren Buffett, cu 44,6 miliarde de dolari.