Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum să-ţi repari singură părul deteriorat
Cum să-ţi repari singură părul deteriorat

Cum să-ţi repari singură părul deteriorat

Majoritatea zilelor în care părul vostru pur şi simplu nu se aşează cum trebuie pot fi uşor evitate. Totul depinde de alimentaţie, de a nu folosi placa prea des, a utiliza produsele potrivite şi de a face paşii necesari pentru a remedia situaţia.

Puteţi citi mai jos cum sfătuiesc experţii că trebuie tratate problemele zilnice pe care le puteţi avea cu părul.

Păr zburlit

Atunci când gradul de umiditate este ridicat, părul absoarbe umezeala şi se zburleşte. Umiditatea măreşte volumul părului şi îl încurcă (gândiţi-vă la modul în care se scămoşează hârtia atunci când este umedă).
Cheia pentru a lupta împotriva părului zburlit este de a utiliza produse – de la şampoane la creme de styling – care conţin polimeri antiumiditate, care sunt adevărate bariere împotriva umezelii. Produsele care conţin uleiuri naturale sunt foarte utile din acest punct de vedere.

Vârfuri despicate

În acest caz nu există leacuri magice. O vizită la coafor este absolut necesară pentru a tunde vârfurile despicate ale firelor de păr. Specialiştii recomandă o astfel de vizită la şase, maxim opt săptămâni pentru a evita astfel o şi mai mare deteriorare a părului. Dacă ţineţi la lungimea părului, vă puteţi ruga stilistul să vă tundă părul atunci când este uscat şi nu ud.

După acest procedeu, pentru a nu ajunge din nou la vârfuri despicate, atunci hidratarea este cea mai bună apărare. Un balsam trebuie folosit la fiecare spălare, dacă faceţi acest lucru de 2, 3 ori pe săptămână. Pentru o hidratare intensă puteţi folosi şi un tratament de hidratare pe care să-l ţineţi pe păr peste noapte.

Păr lipsit de vitalitate

Părul lipsit de vitalitate poate fi rezultatul multor factori: utilizarea prea frecventă a plăcii, desele procese de vopsire, folosirea aceloraşi produse de îngrijire a părului sunt însă cele mai frecvente.

Soluţia poate fi alternarea produselor de îngrijire a părului. Treci de la şamponul tău obişnuit la unul pentru curăţare intensă şi profundă a scalpului pentru a elimina rezidurile provenite de pe urma activităţilor de stying. La fel de bine poţi cere stilistului tău aplicarea unui tratament pentru strălucire.

Părul care se rupe

Părul tau este în principiu format din proteine​​, astfel încât un tratament bogat în proteine ​​va fortifica firele slabe. Cu toate acestea, nu trebuie să exageraţi pentru că un tratament aplicat mai des de o dată pe săptămână poate avea efect contrar şi îi va face mai mult rău decât bine.

În plus, o să aveţi cu atât mai puţine fire rupte cu cât ţi-l perii, atingi, stilizezi mai rar. Să-ţi perii părul de 100 de ori înainte de culcare în speranţa că acesta va fi mai frumos şi sănătos e doar o poveste. Acesta trebuie descurcat cu o perie sau pieptan cu dinţi mari şi, cel puţin o zi pe săptămână, nu folosiţi placa sau feonul. Lăsaţi părul "să respire". Atunci când folosiţi totuşi placa sau feonul apelaţi şi la un spray pentru protecţia părului.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: