Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum să fii profi la tine în bucătărie!
Cum să fii profi la tine în bucătărie!

Cum să fii profi la tine în bucătărie!

Te-ai ars la degete în timp ce încercai să învârți în oala plină cu ciorbă fierbinte? A sărit uleiul încins pe tine? Nu ți-a crescut aluatul? Iată câteva trucuri care te pot ajuta să fii un as la tine în bucătărie:

– Dacă vrei să  nu ți se spargă ouăle, tot ce ai de făcut este să adaugi puțină sare în apa în care fierb. Dacă vrei ca ouăle să fie cleioase, lasă-le să fiarbă trei minute și jumătate din momentul în care apa a dat în clocot; dacă vrei să fie tari, lasă-le peste patru minute. Dacă ouăle sunt fierte la foc mic, albușul va fi mai moale, iar gălbenușul mai tare. Dacă sunt fierte la foc mare, viceversa.

– Ți s-a întâmplat să scapi prea multă sare în mâncare? Nu te panica. Tot ce ai de făcut este să adaugi câteva felii de cartof crud, pe care să le scoți ulterior. Feliile de cartof vor absorbi surplusul de sare.

– Nu arunca lămâile uscate! Ele își revin dacă sunt ținute în apă rece și dacă schimbi apa de mai multe ori.

– Dacă vei lăsa lămâia în apă caldă câteva minute, vei obține o cantitate mai mare de suc de lămâie când o vei stoarce.

– Tocmai ai preparat o cremă de tort? Întinde-o imediat între foile de blat, pentru a evita ca aceasta să se taie.

– Vrei să tai felii o pâine proaspătă, dar te temi că se sfărâmița toată? Nimic mai simplu: ăncălzește cuțitul cu care tai pâinea sub un jet de apă fierbinte.

– Dacă vrei să nu se umezească sarea, adaugă câteva boabe de orez în recipientul în care o păstrezi.

– Ți se lipesc clătitele de tigaie? Nimic mai simplu: peste uleiul încins presară puțin zahăr tos și ele se vor desprinde ușor. În plus, clătitele devin mai afânate dacă o să pui puțină apă minerală în compoziția lor.

– Te grăbești să cureți usturoiul? Nimic mai simplu: separă cățeii de usturoi, pune-i într-un recipient cu capac și agită energic recipientul. După câteva momente, usturoiul ar trebui să fie separat de coji.

– Evită să sărezi carnea înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv și să își piardă aroma.