Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum puteţi rămâne vioi şi alerţi pentru încă o parte din noapte
Cum puteţi rămâne vioi şi alerţi pentru încă o parte din noapte

Cum puteţi rămâne vioi şi alerţi pentru încă o parte din noapte

“Beţi multe lichide. Faptul că sunteţi hidrataţi ajută să rămâneţi alerţi din punct de vedere mental şi fizic pe tot parcursul zilei”.

De această părere este Beverly Whipple, profesor la Universitatea Rutgers, care  adaugă că mâncarea, dacă are un conţinut bogat în vitamine, duce la o viaţă mai sănătoasă în general, şi la o viaţă sexuală bună în particular.

Mental şi fizic

Cum poate fi o asemenea mâncare? “Sănătoasă”, afirmă categoric acelaşi profesor.  Micul dejun trebuie să includă proteine şi fibre, cum ar fi iaurtul, afinele sau murele proaspete şi pâinea din cereale integrale. Această suită de alimente dă multă energie. “Beţi  multe lichide. Faptul că sunteţi hidrataţi ajută să rămâneţi alerţi din punct de vedere mental şi fizic pe tot parcursul zilei, ajutându-vă să rămâneţi vioi şi alerţi pentru încă o parte din noapte”, mai spune profesorul, care ne mai sfătuieşte să asezonăm legumele cu ulei de măsline şi nuci.

Precursori perfecţi

“Grăsimile sunt necesare pentru hormonii sexuali testosteron şi estrogen. Dacă ai o dietă săracă în grăsimi, nu vei avea un nivel sănătos al acestor hormoni, indiferent de sex!”, mai afirmă profesorul. “Fii sigur că mănânci îndeajuns de multe grasimi nesaturate, care se găsesc în uleiul de măsline, peştele gras sau nuci, alune etc. În plus, acizii graşi omega 3 care se găsesc în peştele gras şi nuci ridică starea de spirit! Bucură-te de un pahar de vin la masă”, adaugă Whipple. “Un pahar de vin pe seară te ajută să intri în starea necesară intimităţii, ajutând la instalarea stării de calm şi relaxare, precursori perfecţi ai dragostei”.