Un șofer s-a ales cu trei dosare penale în doar două zile două pentru conducere sub influența alcoolului și al treilea pentru dare de mită. Inconștient, tânărul s-a urcat de două ori beat la volan în aceeași zi. Culmea, după gratii a ajuns unchiul său care a încercat, și el, să îl mituiască pe un polițist.

Prins de un polițist sub influența alcoolului în timp ce conducea o mașină, un tânăr din județul Gorj s-a urcat la volan după doar câteva ore și a fost prins a doua oară.

Incidentele au avut loc sâmbătă dimineața atunci când agenții de poliție din cadrul Secției nr. 9 de poliție rurală Novaci l-au depistat pe bărbat, în aceeași zi, în două rânduri, pe tronsoane de drum diferite, conducând sub influența băuturilor alcoolice.

Prima oară a fost depistat la ora 4.25 și avea 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. A doua oară a fost prins de polițiștii rutieri la ora 7.21 și avea 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Drept urmare, șoferul s-a ales cu două dosare penale pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru evz.ro, că, atunci când a fost prins prima oară, polițiștii i-au transmis șoferului că nu mai are dreptul să conducă, i-au suspendat permisul și i-au spus să cheme pe cineva care să conducă autoturismul și să se prezinte, luni, la postul de Poliție. Șoferul nu a ascultat sfatul polițiștilor și, după plecarea echipajului, a condus, tot el, mașina. Apoi, după câteva ore s-a urcat, iarăși, la volan.

Luni, tânărul s-a dus împreună cu unchiul său la Postul de Poliție.

„Ieri, 13 ianuarie 2020, fiind chemat pentru audieri la sediul poliției, a venit însoțit de unchiul său, persoană fără calitate specială, care a stăruit pe lângă lucrătorii de poliție să propună soluții favorabile în dosare, în schimbul unor foloase materiale. În acest context, un agent de poliție a formulat denunț la D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Gorj, sens în care a fost constituită echipa operativă de prindere în flagrant, cei doi fiind surprinși în flagrant în timp ce ofereau cu titlu de mită agentului de poliție suma de 200 euro. Ulterior au fost conduși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, iar în urma audierilor, unchiul celui aflat la volan a fost reținut pentru 24 ore”, a transmis Direcția Generală Anticorupție.

Șoferul inconștient este cercetat, și el, pentru dare de mită, însă cel care a oferit, efectiv, banii a fost unchiul, fapt pentru care procurorul a decis reținerea acestuia, au explicat, pentru evz.ro, surse judiciare.