Evenimentul Zilei > Monden > Cum jucam responsabil la pariuri online
Cum jucam responsabil la pariuri online

Cum jucam responsabil la pariuri online

Pariurile sportive online au luat o mare amploare în țara noastră și este momentul să  tratăm acest fenomen cu mare seriozitate.

Atunci când vorbim despre pariuri online trebuie să ne gândim la responsabilitate și disciplină. Ca în orice activitate care se respectă, și în cazul pariurilor sportive este nevoie de educație, de studiu intens și de analiză dedicată a evenimentelor sportive pe care vrem să le jucăm.

Nu e de ajuns să fi auzit de Messi sau Ronaldo ca să fii pregătit pentru a juca la pariuri sportive.

Cel mai important lucru este să reușim să tratăm pariurile ca pe o pasiune ce ne oferă distracție, adrenalină, și – de ce nu? – o oportunitate de a obține profit din cunoștințele despre sport pe care le avem.

Acest lucru nu se obține însă oricum, ci prin respectarea draconică a unor reguli și a unui plan de joc bine stabilit.

Este vital să alocăm pariurilor sportive un anumit buget lunar, care să nu depășească zece procente din câștigurile totale pe care le obținem în luna respectivă.

Acest buget trebuie să fie respectat cu sfințenie, indiferent de rezultatele pe care le obținem în acea lună. Pariurile sportive implică asumarea unor riscuri. De aceea este imperios necesar ca sumele lunare dedicate pariorilor să nu fie suplimentate sub niciun pretext, nici în ipoteza fericită în care se obține profit, dar nici în cazul în care acea sumă lunară este pierdută.

Odată inoculată această regulă fundamentală, pariorii își pot construi și cizela în timp strategii de pariere care să dea roade pe termen lung. Aceste strategii, deși poate sunt denumite pompos, au, de foarte multe ori, configurații simple, nesofisticate.

Esențial este să avem cât mai puține meciuri pe acel faimos bilet al zilei al fiecărui parior. Cu cât mai puține meciuri pe bilet, cu atât mai multe șanse de câștig există. Deși pare banală, această apoftegmă a fost verificată și și-a dovedit veridicitatea de-a lungul anilor de istorie a pariurilor sportive.

Rămânând în zona strategiilor de pariere, trebuie spus că rata de succes a acestora depinde foarte mult de opțiunile de pariere pe care le avem la îndemână, de casele de pariuri pentru care optăm.

Cred că a apus demult pornirea războinică a pariorilor care doreau să „falimenteze” cu orice chip casele de pariuri. Trăim vremuri în care casele de pariuri trebuie să fie partenerii pariorilor, nu trebuie privite drept dușmanii acestora.

Un mix fericit între managementul riguros al banilor, o strategie de pariere potrivită profilului de risc al pariorului și o casă de pariuri la care această strategie să poată fi pusă în practică poate face din pasiunea pariurilor sportive o activitate profitabilă pe termen lung.