Pe măsură ce votul reformei din Constituție a Rusiei a început, procesul de supraveghere a alegerilor este declarat „manipulativ”.

Într-un interviu acordat The Moscow Times, Grigory Melkonyants, de la monitorul electoral Golos, a declarat că votul va fi „cel mai puțin transparent” față de ultimii ani.

În cadrul unei întâlniri la nivelul întregii companii din această lună la postul de televiziune Yegoryevsk din regiunea Moscova, astăzi, redactorul-șef a emis o directivă. Angajații trebuiau să se înregistreze de la secțiile de votare, unde de obicei votează și se înregistrează la cel din orașul Yegoryevsk.


Surpriză pentru Putin fix în „Ziua Z”. Gestul care i-a înnebunit pe ruși


„Acolo poți face ceea ce îți dorești, dar mâine trebuie să fii pe lista mea”, i-ar fi spus redactorul-șef unei angajate, potrivit unei înregistrări trimise organizației independente de monitorizare a alegerilor Golos.

„Vă pot avertiza diverse consecințe. Mai ales în timpul unei pandemii: nici un bonus, niciun loc de muncă. Cu toții trăim sub acest guvern și uneori trebuie să călcăm pe propriile capete”, ar mai fi spus redactorul-șef al televiziunii.

Votarea se încheie pe 1 iulie, iar președintele Vladimir Putin a declarat sărbătoare națională în această perioadă, pentru a permite rușilor să se îndrepte la secțiile de votare pe tot parcursul zilelor.

Într-un interviu din această săptămână, Grigory Melkonyants, co-președinte al grupului, a descris votul drept „cel mai manipulativ” și „cel mai puțin transparent” din istoria țării – în afară de alegerile din primii ani de după căderea Uniunii Sovietice în 1991.

„Nu am avut niciodată aceste plângeri din partea oamenilor care ne spun că sunt presați să voteze”, a spus Melkonyants, referindu-se la o practică comună înaintea alegerilor din Rusia, care este totuși interzisă de lege.

Recent, medicii din prima linie din Rusia, care tratează pacienții infectați cu noul coronavirus, sunt nemulțumiți de faptul că sunt presați de superiorii lor să voteze amendamentele constituționale care ar permite președintelui Vladimir Putin să rămână la putere până în 2036.

„Pur și simplu nu avem de ales”, a declarat, pentru The Moscow Times, un medic de la spitalul de boli infecțioase din Republica Syktivkar din îndepărtata republică nordică din Rusia, Komi, în condiții de anonimat. Acest medic a mai spus că personalul din spitalul său a fost chemat la o ședință săptămâna trecută, unde s-a decis că votul este „obligatoriu”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE