Nu-i cazul, însă, la Maricel Popa, pentru care Nisa e totuna cu Nistru și ce mi-e Moldova, ce mi-e Franța, tot românește se vorbește. De Ziua Națională a României, șeful CJ Iași și unul dintre baronii PSD din Moldova, a fost la un pas să bage România în război cu Franța.

Nu știm dacă Emmanuel Macron a aflat, dar social-democrații au pus ochii pe Coasta de Azur și-ar vrea să mute granița României tocmai la Nisa!

Colosala gafă a fost comisă cu ocazia discursului rostit de 1 decembrie la Iași, în fața unei mulțimi de 10.000 de oameni, notează Jurnalul ieșean. La Palatul Culturii s-au strâns personalități de marcă din toată țara, inclusiv reprezentanți ai Casei Regale, veniți să asiste la ceremoniile de Ziua Națională a României.

Maricel Popa le-a urat tuturor „La mulți ani”, dar s-a „împiedicat” puțin de geografie, confundând Nistrul cu Nisa. Ambiții de cuceritor, dar să sperăm că discursul nu ajunge și la Palatul Elysee.

„Începând cu anul 1918, 1 decembrie este ziua în care sărbătorim Marea Unire! Astăzi, poate mai mult ca niciodată… Este datoria noastră să punem umărul la misiunea începută de predecesorii noștri. Dragi parlamentari, dragi guvernanți, trebuie să punem umărul după un secol de dorință să ne unim cu Transilvania printr-o autostradă, Autostrada Unirii. Să luptăm cu toții! Vă chem să construim împreună viitorul. La mulți ani, România, România de pretudindeni, din Basarabia, de la Nisa până la Tisa”, a grăit Maricel Popa, spre amuzamentul moldovenilor care, deși zgribuliți de frigul de afară, au sesizat și ei că mintea președintelui Consiliului Județean Iași e tot la însoritele plaje de pe Coasta de Azur.