Cei doi au avut o relație frenetică și neconvențională față de alte perechi din familia regală. În iulie 2016, Meghan se plimba prin Londra, când o prietenă i-a prezentat din întâmplare pe Harry și amândoi afirmă că a fost dragoste la prima vedere.

În acea perioadă, ambii aveau diferite programe de viață și trăiau în țări diferite, iar când au început să se întâlnească, au trebuit să lupte pentru a păstra și menține o relație de la distanță. Cu toate obstacolele, iubirea a fost cea care a învins  și au reușit să se întâlnească din două în două săptămâni ori la Londra ori în SUA.  După cum se cunoaște, familia regală era primitoare și au apreciat-o rapid pe Meghan. În același timp, presiunea asupra lui Meghan era oricum foarte puternică, mai ales din partea mass-media.

Actrița născută în California, a copiat-o pe Diana pentru a câștiga pe cei din familia regală și a reuşit să-şi întărească locul său printre ei. A  început cu evenimente importante unde s-a fotografiat alături de lideri globali. Imaginile au fost făcute la summitul “One Young Way”, la Ottawa, Canada.
Fosta actriță a apărut alături de președinte  Irlandei, Mary Robinson, poetul Fatima Bhuto și activist pentru drepturile femeilor, Loujain al-Hattoul. Alte persoane care au participat la summit au fost actrita Emma Watson, cântăreața Cher și prim-ministrul canadian Jusitn Trudeau. Un debut strălucitor al lui Meghan, nu-i aşa?
Era clar că Meghan “urma pașii Dianei, faimoasă prin  iconica apariţie în Vanity Fair”. Eforturile concrete ale lui Meghan sunt ecoul celor ce făcea printesa Diana. Iar Asociațiile de binefacere deja spuneau despre cum ar putea deveni Meghan noua prințesă de Walles, folosind poziția pentru a ajuta pe cei mai puțin norocoși din toată lumea, titrează Express.