Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum a apărut pofta de sânge a „Ucigașului vampir”. Faptele lui au făcut înconjurul lumii
Cum a apărut pofta de sânge a „Ucigașului vampir”. Faptele lui au făcut înconjurul lumii

Cum a apărut pofta de sânge a „Ucigașului vampir”. Faptele lui au făcut înconjurul lumii

În anii 1970, mai mulți ucigași în serie, printre care Ted Bundy, John Wayne Gacy și David „Fiul lui Sam” Berkowitz, au câștigat notorietate pentru crimele lor și au stârnit frica în inimile oamenilor, în timp ce autoritățile au încercat să îi aducă în fața justiției. În comparație cu ceilalți, despre Richard Trenton Chase nu se vorbește la fel de des. Cu siguranță a fost remarcat, mai ales pentru poreclele sale: „Vampir din Sacramento” și „Ucigașul vampir”.

După cum este documentat de All That Interesting, Chase a avut o copilărie nefericită, luptându-se cu bolile mintale și cu abuzul de substanțe, încă de la o vârstă fragedă. La vârsta de 20 de ani, el fusese deja instituționalizat și în urma eliberării sale,  a început să provoace victime printre oameni în anii următori.

Într-o perioadă de aproximativ o lună, Chase a ucis șase persoane, inclusiv doi copii mici. În cele din urmă, a fost acuzat pentru acele crime și condamnat la moarte prin gazare. Acesta a fost găsit mort în celula sa de închisoare la 26 decembrie 1980, după ce a primit o supradoză cu medicamente eliberate pe bază de rețetă. Dar în anii anteriori primelor crime, Chase afișa deja câteva dintre caracteristicile și comportamentele care i-au dat porecla “Ucigașul-vampir”.

Ipohondria l-a făcut să vâneze sânge

Potrivit lui All That Interesting, obsesia lui Richard Chase față de sânge s-a născut din ipohondria extremă pe care a manifestat-o, ​​ca urmare a utilizării medicamentelor psihotrope. Gustul său pentru sânge a devenit evident după ce a fost instituționalizat în 1975 pentru schizofrenie paranoică, acest diagnostic a apărut după ce a încercat să se injecteze cu sânge de iepure, devenind foarte bolnav în urma acestui proces.

În timp ce era închis la unitatea psihiatrică, Chase ar fi ucis mai multe păsări, încercând să le bea sângele, determinându-i pe anumiți membri ai personalului medical să-l poreclească „Dracula”. Se presupune că a făcut acest lucru pentru a contracara efectele unei otrăviri despre care credea că îi va transforma sângele sub formă de pulbere. În ciuda acestor incidente, spitalul l-a eliberat, permițându-i să locuiască cu mama sa. În realitate, el încă era un tânăr foarte deranjat și nu a trecut mult timp până când s-a mutat din casa mamei sale, convins în acel moment că femeia încearcă să-l otrăvească.

A băut sângele victimelor sale

După ce a împărțit o casă cu alți câțiva bărbați, care au ales să se mute în alt loc din cauza comportamentul său bizar, Chase a trăit singur o vreme, timp în care ucidea animale mici. Fie le mânca crude, fie le lua organele și le amesteca într-un blender, conform spuselor celor de la All That Interesting. După cum a menționat Murderpedia, el a fost reținut și de poliția din Nevada în august 1977 după ce a fost văzut gol, cu pete de sânge pe corp și cu o găleată de sânge în care era ficatul unui animal. Chase a fost eliberat după ce s-a constatat că ficatul și sângele aparțin unei vaci. Însă această acțiune nu trebuie să fie ignorată, având în vedere evoluția acestui caz.

Pe 29 decembrie 1977, Chase a avut prima victimă umană, Ambrose Griffin. Pe 23 ianuarie 1978, a împușcat o femeie însărcinată pe nume Teresa Wallin, înainte de a o înjunghia în mod repetat, de a-i scoate organele și de a-i bea sângele. Patru zile mai târziu, a ucis încă patru persoane, inclusiv pe Evelyn Miroth, care a fost găsită parțial canibalizată, lipsită de mai multe organe.

În urma arestării lui Chase, autoritățile au descoperit că toate ustensilele sale de bucătărie aveau pete de sânge pe ele și că frigiderul acestuia are aprovizionat cu creiere umane. Într-adevăr, pofta de sânge a lui Chase lăsase urme chiar și în propria casă, dar juriul din procesul său nu a fost influențat de încercările avocaților săi de a-l salva de pedeapsa cu moartea, considerând că acesta suferă de o boală mintală.