Evenimentul Zilei > Actualitate > „Vampirul din Nanterre”, prins la Paris. Criminalul care a îngrozit Franța evadase de la psihiatrie
„Vampirul din Nanterre”, prins la Paris. Criminalul care a îngrozit Franța evadase de la psihiatrie

„Vampirul din Nanterre”, prins la Paris. Criminalul care a îngrozit Franța evadase de la psihiatrie

Jean-Pierre R., numit de presa franceză, „Vampirul din Nanterre”, a fost arestat de autoritățile franceze în această dimineață într-un hotel din arondismentul 18 al Parisului.

Surse din poliție au confirmat arestarea reușita de oameni legii pentru jurnaliștii Le Figaro și BFMTV. Periculosul criminal evadase cu 5 zile în urmă din spitalul de psihiatrie unde fusese internat forțat cu 17 ani în urmă.  Pentru prinderea criminalului bolnav psihic a fost desfășurat un impresionant dispozitiv de poliție, avțnd în vedere pericolul pe care „vampirul din Nanterre” îl reprezintă pentru siguranța celor din jurul său.

Crima care a șocat Franța

În 2004, „Vampirul din Nanterre” a ucis un tânăr de 20 de ani. Apoi, s-a năpustit asupra victimei sale și a început să o mutileze cu cuțit, făcându-i răni adânci pe gât, pe față și pe ceafă. Doi martori oculari ai oribilei crime au asistat la scenă le-au declarat înspăimântați oamenilor legii că l-au văzut pe Jean-Pierre R. aplecându-se peste corpul victimei pentru a-i bea sângele, exact ca un vampir.

Le-a spus judecătorilor că era în cîutarea unui loc în care să-și îngroape pisica

Arestat în aceeași zi, apoi plasat în detenție, „vampirul” a mărturisit că era în căutarea „unui loc unde să-și îngroape pisica” când l-a întâlnit pe Rémy, victima sa. Această evocare a crimei a provocat consternarea familiei victimei.

Declarat iresponsabil, „vampirul” e internat într-un ospiciu

Jean-Pierre R. a scăpat în cele din urmă de închisoare. După mai multe expertize psihiatrice concludente, justiția a decis în mai 2008 să îl declare definitiv iresponsabil pentru faptele sale din cauza schizofreniei sale. Prin urmare, prefectura a ordonat internarea sa imediată înainte de a se da verdictul. În ceea e o privește, familiei victimei a trebuit să accepte, după confirmarea verdictului în apel, că periculosul criminal urma să fie „închis toată viața”.
Joi seara, însă, când i se administra medicația, Jean-Pierre R. a profitat de un neatenție îngrijitorilor și a evadat. Surse din poliție au declarat ziariștilor de la Le Figaro că „Vampirul din Nanterre” a fost internat din nou la psihiatrie.