Culorile tinutei trebuie sa se potriveasca tenului tau

Culorile tinutei trebuie sa se potriveasca tenului tau

Tine cont in primul rand de nuanta pielii, insa nu ignora nici culoarea parului si nici pe cea a ochilor atunci cand alegi cromatica vestimentatiei tale.

Fiecare femeie are o gama de culori cu care nu poate da gres, unele stiu exact care sunt cele care le avantajeaza, in timp ce altele experimenteaza si sunt foarte nemultumite de alegerea facuta.

Culorile au o foarte mare importanta in moda si in viata noastra, in general. Tendintele dicteaza in fiecare sezon ce culori sunt in voga, dar un aspect mult mai important il reprezinta felul in care unele dintre acestea se potrivesc tenului nostru.

Sunt culori care ne pun in valoare, care dau un aspect radiant tenului, asa cum sunt altele care confera un aspect nesanatos tenului sau ne transforma intr-o prezenta fada.

Ne puteți urmări și pe Google News

De exemplu, daca sezonul acesta se poarta galbenul, dar pe tine aceasta culoare nu te avantajeaza, dand un aer bolnavicios tenului tau, este mai bine sa renunti sa-l porti.

Culoarea tenului, cea naturala a parului si cea a ochilor tai determina alegerea culorilor care te pun in valoare. Analiza nuantei pielii este esentiala. Observi cel mai bine acest aspect privind cu atentie pielea din interiorul bratului la lumina naturala.

Pentru a determina culorile care ti se potrivesc sau cele pe care este bine sa le eviti trebuie sa afli in care dintre categoriile urmatoare te incadrezi.

Esti tipul iarna, vara, toamna sau primavara?

Iarna. Are tonuri reci. Femeile din aceasta categorie au tenul pal, alb-portelan, galben-olive sau inchis la culoare. Brunetele cu ochii de culoare inchisa intra in aceasta categorie. Multe negrese si asiatice se incadreaza aici. Blondele naturale pot fi si ele in aceasta categorie.

Culori recomandate. Femeile cu profilul iarna arata foarte bine in culori tari, puternice, cum ar fi negrul, albastrul, rosul, rozul aprins. Aceste culori vor pune in valoare tenul. Evita sa porti culorile pamantului sau pe cele care deriva din ele, cum ar fi bej, oranj, auriu. Te vor face sa pari stearsa sau obosita.

Vara. Tipul vara este caracterizat, de asemenea, de tonuri reci. Pielea este foarte pala sau rozalie. In aceasta categorie se incadreaza blondele naturale, brunetele cu pielea deschisa la culoare si ochii verzi sau albastri.

Diferenta dintre iarna si vara este ca, in general, iarna sunt brunetele, iar vara sunt blondele naturale. Culori recomandate. Alege pasteluri sau nuante neutre, culori cuminti, cu tonuri reci. Rozul prafuit, movul, lavanda, pruna sau galbenul pal reprezinta alegeri excelente. Evita culorile vii, culorile pamantului si negrul.

Toamna. Este un ton cald. Femeile din aceasta categorie au reflexe aurii in ten, au tenul de culoarea piersicii sau bej-auriu. Multe roscate sau brunete cu ochii caprui sunt in aceasta categorie. Tot aici se incadreaza si femeile cu parul blond auriu.

Culori recomandate. Auriul si culorile pamantului vor pune in valoare tenul tau. Cauta tonuri calde atunci cand iti alegi hainele. Vei arata minunat in bej, olive, maro inchis.

Evita combinatia alb-negru sau culorile vii. Pastelurile sau nuantele de albastru vor parea prea reci in contrast cu tenul tau si te vor face sa pari stearsa.

Primavara. Este tot un ton cald. Daca ai tenul foarte deschis, ivoriu, ai parul blond, roscat sau "pruna", ochii sunt de-un albastru deschis sau verzi, ai pistrui si obraji rumeni, esti in aceasta categorie.

Ca sa decizi daca esti toamna sau primavara, nu uita ca toamna tinde sa aiba ochii mai inchisi la culoare, in timp ce primavara are ochii deschisi.

Culori recomandate. Piersica, galben-auriu, turcoaz, ivoar, verde deschis, rosu, corai sau albastru deschis. Evita albul, negrul, culorile inchise, in general.