Producătorii de gadgeturi nu renunţă la celebrul mouse, device-ul care te ajută să navighezi prin meniul computerelor şi îl reinvetează pentru a se lupta cu touchscreen-ul. Cei de la Genius au lansat Mouse Pen.

Arată exact ca un pix şi comunică cu laptopul sau PC-ul prin intermediul unui conector de tip USB.

Nu a fost nevoie să instalăm niciun driver, în câteva secunde Mouse Pen-ul a început să mişte săgeţica pe display. Dai click apăsând pe vârf, iar funcţiile scroll sunt preluate de două taste aplicate pe partea din faţă a gadgetului.

Mişcările dintre Pen şi laptop se sincronizează destul de bine, iar din acest punct de vedere nu există diferenţe majore faţă de un mouse clasic. Însă, îţi va lua ceva timp până să te obişnuieşti cu el.

I-am încercat precizia şi în Photoshop, la câteva decupaje. Am constat că, dacă nu îl foloseşti zile bune pentru a te obişnui cu el, nu vei avea rezultate.

În schimb, am putut să lucrăm cu el pe suprafeţe neconvenţionale, de la pantaloni până la butuci de lemn.

Astfel, Mouse Pen-ul celor de la Genius e ideal în locuri unde nu ai la dispoziţie su­prafeţe pentru a lucra cu mouse-ul clasic.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/TsWnB3YT5Zw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ideea acestui gadget este împrumutată de la tabletele grafice, folosite la diverse softuri de editare