Cu copiii şi cu ginerii la Cupa Mondială

Cu copiii şi cu ginerii la Cupa Mondială

Câţiva antrenori şi fotbalişti nu vor duce dorul familiilor pe perioada Cupei Mondiale. În Africa de Sud vor lucra cot la cot taţi, fii, fraţi şi veri.

Mai mulţi antrenori şi jucători ai unor echipe care vor lua startul la Cupa Mondială de fotbal nu vor simţi lipsa familiilor pe durata turneului final. Anumiţi tehnicieni şi-au convocat la lot băieţii, alţii - ginerii. Există şi cinci perechi de fraţi, dar şi doi veri care vor lucra cot la cot.

Maradona şi Van Maarwijk nu sunt socri de coşmar

Diego Armando Maradona, selecţionerul Argentinei, l-a luat în Africa de Sud pe Kun Aguero, soţul fiicei sale, Giannina. Pentru a nu fi acuzat că-l favorizează, „El Pibe D’Oro” a anunţat că ginerele său nu va fi titular.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bert Van Maarwijk, antrenorul Olandei, nici nu se gândeşte să facă echipa fără Mark van Bommel, ginerele său. Alţi antrenori îşi pun toate speranţele în propriii fii. Bob Bradley, antrenorul echipei SUA, nu concepe să alcătuiască primul 11 fără mijlocaşul la închidere Michael Bradley, copilul său.

Slovacia va avea câte un Vladimir Weiss şi pe banca tehnică, dar şi pe teren. Ca şi în cazul americanilor, antrenorul îl foloseşte titular pe fiul său.

Fraţi şi veri sunt şi coechipieri, şi adversari

La Cupa Mondială vor căuta gloria şi cinci perechi de fraţi. Cei mai valoroşi şi mai cunoscuţi sunt ivorienii Kolo şi Yaya Toure. Johny şi Wilson Palacios sunt oameni de bază în naţionala Honduras, una dintre cele mai slabe de la acest turneu final. Wilson are acum şi o problemă medicală, după meciul cu România, şi s-ar putea să nu se refacă în timp util pentru a juca măcar o dată în Africa de Sud.

Edgar Barreto şi Diego Barreto au crescut împreună, şi acum muncesc laolaltă pentru bunăstarea primei reprezentative a statului Paraguay. Mijlocaşul Edgar este băiatul mai mare şi mai experimentat, are 47 de selecţii, în timp ce Diego, portarul, este din categoria speranţelor, având doar două selecţii.

Japonezii Kengo şi Shunsuke Nakamura completează lista fraţilor- coechipieri. Jerome şi Kevin- Prince Boateng ar putea fi primii fraţi care vor fi adversari în istoria Cupei Mondiale. Primul joacă pentru Germania, iar al doilea - pentru Ghana.

Lista perechilor de fraţi ar fi putut fi mai lungă, dacă la Argentina, lângă atacantul Diego Milito, ar fi apărut fundaşul Gabriel Milito sau dacă la Mexic ar fi fost convocat şi Jonathan Dos Santos, fratele lui Giovanni Dos Santos.

Portarii Samir şi Jasmin Handanovici sunt veri, dar şi rivali, ei luptându-se pentru un post de titular în naţionala Sloveniei. Despre camerunezul Rigobert Song se ştia că este unchiul lui Alexandre Song. Fundaşul a declarat că, de fapt, este văr cu jucătorul de la Arsenal.

ACCIDENTĂRI

Vedetele cad pe capete

Multe dintre echipele prezente la Cupa Mondială au mari probleme de efectiv, mai ales după ce în ultimele partide amicale li s-au accidentat jucători de bază. Anglia i-a pierdut mai demult pe David Beckham şi pe Michael Owen şi credea că a scăpat de necazuri. Însă căpitanul Rio Ferdinand a păţit-o şi el, fiind trimis acasă.

Olanda l-a pierdut pe Arjen Robben, unul dintre cei mai în formă jucători batavi în acest sezon. Starul de la Bayern München, finalista Ligii, nu ştie cât va absenta.

Emoţii şi pentru Pirlo

Italia stă cu sufletul la gură, aşteptând veşti despre starea de sănătate a lui Andrea Pirlo. Ivorianul Didier Drogba s-a accidentat la cot şi nu va putea evolua, mai mult ca sigur, la turneul final.

Alte nume importante rămase pe dinafară sunt Essien (Ghana), Skrtel (Slovacia), Ballack (Germania), L. Diarra (Franţa) şi Obi Mikel (Nigeria).

"Am 23 de «pume» gata să-şi lase pielea pe teren! Cu fiecare antrenament, îmi vine tot mai greu să aleg titularii.“ DIEGO MARADONA, selecţionerul Argentinei AMICALE

Olanda defilează, Italia tremură

  • Echipele calificate la turneul final au continuat sâmbătă seria meciurilor de pregătire.
  • Olanda a nimicit Ungaria, scor 6-1.
  • Italia a arătat mari carenţe, obţinând doar o remiză cu Elveţia, scor 1-1.
  • Serbia şi Camerun au oferit o întâlnire spectaculoasă, încheiată cu victoria plavilor, 4-3.
  • Africa de Sud, ţara-gazdă a competiţiei, şi-a dres moralul după ce a trecut de Danemarca, scor 1-0.

Iată şi alte rezultate:

  • Australia - SUA 1-3,
  • Ghana - Letonia 1-0,
  • Slovacia - Costa Rica 3-0.

FIFA a anunţat ieri brigăzile de arbitri care vor oficia la primele meciuri. Partida de deschidere, Africa de Sud - Mexic, va fi condusă de Ravşan Irmatov, din Uzbekistan. La 32 de ani, Irmatov este cel mai tânăr „fluieraş” de la Mondial.