Aflat în vacanță judecătorească, judecătorul Cristi Danileț a dezbrăcat roba de magistrat și, îmbrăcat lejer, în șort și tricou, s-a transformat într-un om gospodar. El s-a filmat în timp ce tundea gardul viu, dar nu mai înainte de a face niște scheme, prin aer, cu drujba din dotare, parodiind un personaj dintr-un film de groază, după cum arată site-ul retetesivedete.ro.

Ulterior, după ce joaca a fost gata, iar gardul a fost adus la forma dorită, magistratul a postat clipul pe o rețea de socializare, spre deliciul internauților. Filmul a atras numeroase zîmbete din partea celor care l-au văzut, dar și numeroase comentarii spumoase.

„Măi, Cristinel, câți ani ai? Cred că mămuca ta nu ți-a luat jucărele când ai fost mic”; „Ai grijă că nu tot ce atârnă trebuie tăiat!”; „Oare toată populația beneficiază de medic de familie ????”; „Omul ăsta a avut o traumă în copilărie. Văzându-l nu îți poți închipui că este judecător”, sunt doar câteva dintre comentariile pe care le-a stârnit clipul postat de Cristi Dănileț, conform retetesivedete.ro

Vasilică-Cristi Danileț este un judecător la Tribunalul Cluj. El a fost membru CSM în perioada ianuarie 2011- ianuarie 2017, ales din partea Judecătoriilor. Înainte de anul 2011 a activat la instanțele din Cluj și Oradea, ultima funcție obținută fiind aceea de vicepreședinte al Judecătoriei Oradea.

Cristi Dănileț este cunoscut și pentru intervențiile sale din presă pe teme legate de justiție.

În luna mai, a acestui an, completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut sancțiunea dată magistratului clujean pentru o postare făcută de pe pagina sa de Facebook în care critica asaltul politic al guvernului PSD asupra justiției și legilor sale de funcționare.

Cristi Danileț a fost sancționat pe 7 mai 2019 de Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM după ce a spus că Armata ar putea ieși în stradă pentru „a păzi democrația”. Sesizarea secției a fost făcută de Inspecția Judiciară. Colegii judecători din CSM ai magistratului clujean au decis să i se oprească 5% din indemnizația lunară, timp de două luni.