Evenimentul Zilei > Politica > Cu ce probleme se mai confruntă aleșii: Anghel Stanciu vrea să se strige catalogul și de la coadă la cap
Cu ce probleme se mai confruntă aleșii: Anghel Stanciu vrea să se strige catalogul și de la coadă la cap

Cu ce probleme se mai confruntă aleșii: Anghel Stanciu vrea să se strige catalogul și de la coadă la cap

Deputatul PSD Anghel Stanciu a cerut în plenul Camerei Deputaţilor ca apelul nominal al deputaţilor să se facă alternativ, o dată începând cu litera "A" şi o dată de la coada listei, adică începând cu "W" sau "Z".

"De doi ani şi cinci luni asistăm la o discriminare inacceptabilă. Nu este vorba de discriminare nici pe bază de culoare, nici pe bază de religie, nici pe bază de sex, ci pe bază de nume. Cei învechiţi ca mine în Parlament cunosc, domnule preşedinte de şedinţă, că exista o alternanţă la apelul nominal, o dată începea cu "A", o dată începea cu "W" sau cu "Z" şi cred că este normal să revenim la normal. Eu mă simt persoană discriminată, de aceea vă rog să începeţi astăzi şi să păstrăm această rotaţie. Sper în înţelepciunea dumneavoastră", a spus Stanciu, în plenul Camerei, înainte de a se începe apelul nominal pentru votul cu bile la cererea DNA pentru încuviinţarea arestării preventive a deputatului Ion Ochi.

Propunerea lui Anghel Stanciu a fost primită atât aplauze, cât şi huiduieli din partea colegilor deputaţi.

"E o propunere pentru data viitoare", a spus la rândul său preşedintele de şedinţă, Florin Iordache.