CTP este iar „Cine Te Prinde”

CTP este iar „Cine Te Prinde”

FILM. Pro Cinema, împreună cu Cristian Tudor Popescu, reîncepe sezonul de recomandare a filmelor de mare calibru pentru cei care preţuiesc cea de a şaptea artă.

Cristian Tudor Popescu îi va întâmpina, din nou, pe împătimiţii de filme, cu un nou sezon al emisiunii „Cine Te Prinde”, care va fi difuzată sâmbătă, de la ora 22.00, la Pro Cinema.

O poveste de 1 dolar

Prima recomandare este „Închisoarea îngerilor” („The Shawshank Redemption”), film regizat de Frank Darabont, care se află pe lista celor mai bune filme ale tuturor timpurilor, potrivit unui top realizat de imdb.ro.   Jurnalistul va comenta, înainte de difuzarea peliculei, muzica, tăieturile de montaj, replicile, personajele, decorul şi alte elemente componente ale filmului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Povestea a fost scrisă de Stephen King, care i-a vândut-o regizorului Darabont pentru 1 dolar. Cei doi protagonişti sunt Tim Robbins (Andy Dufresne) şi Morgan Freeman (Red). La casting, regizorul îi avusese în vizor şi pe Tom Hanks, Kevin Costner, Tom Cruise, Nicolas Cage şi Charlie Sheen pentru personajul Andy Dufresne, respectiv pe Clint Eastwood, Har rison Ford, Paul Newman şi Robert Redford, pentru rolul Red.   În cinematografe, „Închisoarea îngerilor” nu a făcut performanţă, dar a dat lovitura la închirieri video, obţinând cele mai mari încasări din toate timpurile. A avut şapte nominalizări la Oscar, două Globuri de Aur şi un Premiu Grammy şi s-a remarcat şi prin replica „Frica te poate ţine prizonier. Doar speranţa te poate elibera din această închisoare”.

Filmul lui Cristian Nemescu, într-o companie aleasă

În continuare, „Cine Te Prinde” va mai prezenta „Million Dollar Baby”, „California Dreamin’”, „Peştele cel mare” şi „Copilul” („L’enfant”). CU

METODĂ

Îndrăgostit de film

„Am iubit filmele dintotdeauna, iar acum le iubesc aşa cum le iubeam în anii ’80 pentru că mă ajută să trăiesc în altă parte, decât în realitatea din jurul meu”, ne-a declarat Cristian Tudor Popescu.

Dacă e un film bun, care să-l prindă, jurnalistul lasă deoparte „ochiul critic” şi vizionează relaxat, La final, dă verdictul. „Dacă filmul este prost, de la bun început am o privire critică. Dar să ştiţi că îl văd până la capăt, foarte rar sunt situaţiile în care abandonez. Şi dintr-un film prost poţi să înveţi ceva”, a completat el.   „Primele patru dintre filmele pe care Pro Cinema urmează să le difuzeze sunt revederi ale telespectatorilor, însă capodopera «Copilul», cu Palm D’or-ul din 2005, va fi difuzată de Paşte, pe 3 aprilie, şi nu întâmplător este o premieră în România”, a încheiat Popescu.