Cristian Tudor Popescu a publicat o scurtă reacție pe platforma republica.ro în care a lansat un atac dur la adresa liderului USR.

Cristian Tudor Popescu: “Ce face dl Dan Barna solicitând împiedicarea verificării afacerilor sale cu bani europeni de către Departamentul pentru luptă antifraudă al guvernului și mutarea dosarului său la DNA, pe motiv că DLAF e controlat de oameni ai lui Dragnea, este exact ce făcea procuroarea „independentă” Adina Florea când voia să smulgă dosarul lui Dragnea de la DNA și să-l ascundă la Secția Specială Gestapo.

Dacă dl Barna se știe curat, de ce se teme? DLAF nu poate inventa o vinovăție care nu există, oricât de guvernamental și pesedist ar fi.

În plus, cerând să fie cercetat de Direcția Națională Anticorupție, dl Barna aruncă el însuși asupra sa o suspiciune de corupție, cuvânt nerostit până acum în legătură cu d-sa…”

Vă reamintim că în cursul zilei de joi, jurnaliștii de la Rise Project au anunțat: „Proiectele de incluziune socială pe bani europeni, care implică firma lui Dan Barna, sunt verificate acum la Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă. Două dintre ele („SES-am deschide-te” și „Biblioteca bunelor practici”) au intrat în cercetări preliminare după articolul nostru de marți. Primul, implementat în tandem cu CJ Alba, a inclus croitoria condusă de sora lui Barna și o tipografie căpușată sistematic. În al doilea, eșuat complet, compania lui Barna a fost beneficiar direct”.

“Al treilea, „Punți Comunitare”, se află deja sub investigația DLAF. Parteneri cu CJ Alba și aici, Barna și Jaliu au finanțat din banii contribuabilului european o casă de producție devalizată între timp și o bază sportivă modernizată cu resurse destinate persoanelor defavorizate”, este anunțul făcut de jurnaliștii de la Rise Project.

În urma acestui anunț, Dan Barna a cerut să fie anchetat de DNA, nu de Departamentul pentru Lupta Antifraudă, instituție dedicată verificării modului în care au fost cheltuite fondurile europene.