Ceea ce a atras atenţia au fost poziţiile divergente din interiorul CSM.

13.20 – Ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a solicitat şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, revocarea detaşării celor doi poliţişti care apar în înregistrările care privesc activitatea DNA Ploieşti.

14.00 – Preşedintele CSM, Simona Marcu, a cerut instituţiilor din sfera autorităţii judiciare să urgenteze procedurile pentru redarea încrederii cetăţenilor în actul de justiţie.

14.06 – Procurorul general Augustin Lazăr a solicitat conducerii CSM să adopte o poziţie publică în apărarea sistemului judiciar în faţa „campaniei împotriva instituţiilor justiţiei”

15.43 – Secţia pentru procurori din CSM a anunţat că dezaprobă poziţiile publice ale membrilor societăţii civile din cadrul CSM, referitoare la necesitatea îndeplinirii unor acte procesuale, apreciind că reprezintă forme de presiune şi imixtiune în activitatea magistraţilor.

18.22 – Gabriela Baltag, membră a CSM, a declarat că instanţele sunt îngrijorate cu privire la relatările referitoare la activitatea unor procurori din cadrul DNA Ploieşti şi că este absolut necesară o reacţie din partea factorilor de decizie.