Evenimentul Zilei > International > CRIZĂ POLITICĂ în TURCIA. Premierul își anunță demisia, din cauza unor neînțelegeri cu președintele ERDOGAN
CRIZĂ POLITICĂ în TURCIA. Premierul își anunță demisia, din cauza unor neînțelegeri cu președintele ERDOGAN

CRIZĂ POLITICĂ în TURCIA. Premierul își anunță demisia, din cauza unor neînțelegeri cu președintele ERDOGAN

Premierul turc Ahmet Davutoglu a anunțat că va demisiona din funcție la Congresul extraordinar al partidului de guvernământ, AKP, la finalul lunii, scrie BBC News.

Davutoglu a avut o dispută cu președintele Recep Erdogan, scrie presa turcă, relatând despre discuții, întâlniri și dispute între cei doi lideri. Erdogan dorește organizarea unui referendum pentru a atribui puteri crescute președintelui și se pare că Davutoglu nu ar fi fost de acord cu acest gest.

Într-un discurs, însă, prim-ministrul și-a declarat loialitatea față de Erdogan, spunând că nu va purta mânie nimănui. Succesorul său va fi ales la congresul din 22 mai.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.