Evenimentul Zilei > International > CRIZA IMIGRANȚILOR. NATO va patrula cu nave în Marea Egee, pentru a prinde traficanții de refugiați
CRIZA IMIGRANȚILOR. NATO va patrula cu nave în Marea Egee, pentru a prinde traficanții de refugiați

CRIZA IMIGRANȚILOR. NATO va patrula cu nave în Marea Egee, pentru a prinde traficanții de refugiați

NATO este pregătită să patruleze în Marea Egee, pentru a prinde traficanții de persoane, care transportă imigranți din Turcia spre Grecia, au anunțat Statele Unite, scrie BBC News.

Anunțul a venit după o solicitare primită de NATO din partea Turciei, Germaniei și Greciei. Miniștrii Apărării din NATO se întâlnesc la Bruxelles.

Planul urmează să fie realizat de autoritățile militare ale Alianței, a spus Ashton Carter, secretarul american al Apărării. El a avettiza, într-o conferință de presă, că prinderea acestui „sindicat criminal” care exploatează oamenii va avea un impact umanitar extraordinar. Circa 75.000 de refugiați au ajuns deja în Grecia, pe mare, în 2016, conform agenției ONU pentru refugiați.

Turcia a anunțat că este pregătită să preia refugiații care sunt salvați de pe mare, de către navele NATO. Informațiile strânse de Alianță vor fi transmise autorităților turce, care vor lua măsuri împotriva traficanților.

„Nu este misiunea NATO să oprească sau să întoarcă din drum bărcile”, a anunțat un oficial german citat de Euractiv.

Aliații NATO au deja nave de patrulare în estul Mediteranei, parte a eforturilor de a apăra spațiul aerian turcesc împotriva rachetelor din Siria și a violării spațiului aerian de către avioanele rusești.

Mai mult de 900.000 de oameni au fugit din Siria, Afganistan și alte țări din zonă și au ajuns în Grecia prin Turcia, anul trecut, riscându-și viața pentru a traversa Marea Egee cu bărcile supraaglomerate.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: