Câţiva dintre activiştii care au lansat asaltul au fost arestaţi de către forţele de ordine, au anunţat poliţia şi SBU.

Retrăgându-se, activiştii au rănit doi trecători şi au dat foc unui microbuz şi unei clădiri situate în apropierea unităţii militare, relatează Ukrinform, citată de Mediafax.

Autorităţile locale au anunţat că asaltul s-a soldat, în total, cu un mort şi 12 răniţi, în timp ce presa locală informează că cel puţin patru oameni au murit în schimbul de focuri de noaptea trecută.

Potrivit Gărzii Naţionale a Ucrainei, asaltul a fost lansat asupra unităţii militare 3057, în jurul orei locale 20.40 (20.40, ora României).

Kievul ordonă pregătirea de adăposturi antiaeriene
     
Autorităţile de la Kiev au ordonat reabilitarea adăposturilor aeriene ale capitalei ucrainene, a anunţat şeful administraţiei municipale, Vladimir Bondarenko, transmite miercuri agenţia RIA Novosti.

''Trebuie garantată securitatea cetăţenilor noştri în contextul situaţiei din estul ţării. Serviciile vizate au primit ordin de a lua măsurile necesare pentru a preveni atacurile teroriste împotriva obiectivelor strategice sau cu risc înalt. Am ordonat, de asemenea, reabilitarea adăposturilor antiaeriene'', a declarat Bondarenko.

Potrivit lui Bondarenko, autorităţile au, de semenea, posibilitatea de a utiliza parcările şi metroul din Kiev ca locuri de apărare civilă.