Conform președintelui Sindicatului Național al Lucrărilor de Penitenciare (SNLP), Ștefan Teoroc, raportul este de un angajat la trei deținuți. 

"Practic, se păzesc singuri. Raportul de un angajat la trei deţinuţi, despre care ministerul spune că e suficient, nu este deloc ok. Există aproximativ jumătate de milion de ore suplimentare prestate. Nu am cerut decât ocuparea măcar a câtorva posturi din cele 3.000 care sunt vacante. Avertizăm că orice gest de neputinţă din partea autorităţilor va fi sancţionat fără milă", a spus Ştefan Teoroc, informează B1, citând gandul.info. 

În semn de protest, angajații Administrației Penitenciarelor din România au anunțat că vor ieși joi în stradă pentru a atrage atenția asupra condițiilor de muncă, dar și pentru a protesta împotriva întârzierilor de salariu. Astfel, angajații ANP sunt nemulțumiți că nu și-au primit salariile restante și cer deblocaea locurilor de muncă. Pentru sistemul penitenciar sunt prevăzute 15.000 de locuri de muncă, însă 3.000 sunt vacante în mod constant de 8 ani. 

Protestul va avea loc joi, de la ora 09.00, la Ministerul Justiției. Cei 500 de sindicaliști care vor protesta vor purta banderole negre în semn de doliu pentru pierderea demnității profesiei.