Cristina Dochianu, hai-hui prin Mykonos

Cristina Dochianu, hai-hui prin Mykonos

Pentru prima dată, vedeta ştirilor sportive de la Antena 1 a vizitat o ţară străină, destinaţia aleasă fiind Grecia.

Am fost împreună cu iubitul meu, Radu, şapte zile în Grecia, în insula Mykonos. A fost prima mea călătorie în afara ţării şi nu o să uit niciodată sentimentul de bucurie şi libertate pe care l-am simţit în momentul în care am ajuns acolo. Peisajul, oamenii, căsuţele albe, morile de vânt, totul parcă era desprins dintr-o poveste. Eram nerăbdătoare să descopăr fiecare colţişor al insulei, să profit la maximum de fiecare minut.

Am călătorit cu avionul până la Atena. De-acolo am luat trenul până în Pireu, şi după aceea feribotul până în Mykonos. Pe insulă am închiriat un ATV şi apoi am pornit să explorăm. Priveliştea de la far îţi taie răsuflarea

Fiecare bucăţică din insulă este spectaculoasă, datorită reliefului stâncos, a întinderilor de cactuşi, a arhitecturii şi mai ales a plajelor. Noi le-am vizitat pe cele mai cunoscute. Paradise Beach este plaja petrecerilor, cu muzică non-stop şi cocktailuri. Kalo Livadi şi Elia sunt mai liniştite şi au cele mai bune restaurante. Cea mai frumoasă privelişte a insulei este cea de la far, care este localizat în nordvest. Pur şi simplu îţi taie răsuflarea, nu îţi mai vine să pleci de acolo.   Apus la „Mica Veneţie“   Serile le petreceam în Chora, colindam străduţele pietruite şi înguste, printre căsuţele albe, care te duceau tot timpul în alt loc. Magazinele de haine, bijuterii şi suveniruri sunt la tot pasul. La fel şi terasele şi restaurantele. Foarte populară este zona numită „Mica Vene- ţie“. Acolo poţi admira apusul la o cafea, pe o terasă de care se izbesc valurile mării. De acolo se văd foarte bine celebrele mori de vânt, care stau aliniate pe mal. Pe aproape, e un restaurant cu specific pescăresc, unde poţi face poze cu pelicanii crescuţi de cei de acolo. Arhitectură „de marţipan“ Nu este ceva care să nu-mi fi plăcut. Cel mai mult m-a impresionat arhitectura - căsuţele albe cu uşile şi obloanele albastre, parcă erau din marţipan, îmi venea să muşc din ele.   Nu prea am avut parte de peripeţii. A fost amuzant când ne-am rătăcit cu ATV-urile pe insulă, am ajuns prin gospodăriile localnicilor şi cred că am trecut şi pe lângă casa lui George Clooney (aşa am auzit, că ar avea o căsuţă pe-acolo).

Ne puteți urmări și pe Google News

Mi-ar plăcea să revin în Mykonos, au mai rămas multe locuri de vizitat: nu am ajuns în insula Delos, care este foarte aproape de Mykonos. I se spune „insula sacră“. Legenda spune că acolo s-au născut Apollo şi Artemis. De asemenea, nu am apucat să vizitez muzeele - arheologic şi maritim - şi nici să merg la petrecerile de pe plajă, unde pun muzica DJ celebri. Apă turcoaz, plaje superbe De când m-am întors, povestesc tuturor despre acest loc. Însă una e să povesteşti şi alta este să trăieşti această experienţă.   M-am îndrăgostit de Mykonos şi de tot ce are de oferit: oameni deschişi, relaxaţi şi prietenoşi, plaje superbe, mare turcoaz, străduţe înguste, căsuţe albe, relief arid, distracţie, climă plăcută (vântul bate non-stop) etc. Este o insulă pe care trebuie să o vizitaţi.

CAZARE

Pensiune pe insulă > Am stat la pensiunea „Arhontiko“, construită în stilul arhitectonic tradiţional şi care este situată pe o treaptă mai înaltă a insulei. > Dimineţile le petreceam luând micul dejun lângă piscină, cel mai frumos mod în care îţi poţi începe ziua. Am plătit 100 de euro pe noapte, cu mic dejun inclus.

RESTAURANT Ouzo şi musaka > Ziua alegeam restaurantul de pe plaja Kalo Livadi, unde am mâncat cea mai bună salată (cu spanac, ciuperci, nuci şi pere), iar seara mergeam în oraş. > Încercaţi băutura lor tradiţională - ouzo -, dar şi specialităţile delicioase: brânza kopanisti, musaka, louza, plăcintă cu ceapă şi, ca desert, iaurt cu miere şi fructe. Am avut parte şi de cea mai frumoasă privelişte: la o terasă din „Mica Veneţie“.

SFATURI Hainele sunt scumpe > Acolo bate vântul tot timpul. Aşa că trebuie să vă îmbrăcaţi în haine care nu zboară. Seara este un pic mai răcoare, aşa că trebuie să aveţi şi îmbrăcăminte mai groasă. > Hainele şi bijuteriile sunt scumpe. Sunt foarte multe galerii de artă, merită să intraţi să aruncaţi o privire, sunt o mulţime de lucruri interesante.

SHOPPING. Cristina n-a rezistat tentaţiei de a da o fugă şi prin bazar