CRISTIANO BERGODI: "Italia nu ajunge departe"

CRISTIANO BERGODI: "Italia nu ajunge departe"

OPINIE. Cristiano Bergodi susţine că nu l-a surprins jocul modest al campioanei mondiale în partida cu Paraguay şi că peninsularii nu trec de faza sferturilor.

Italia, campioana mondială en-titre, a început cu stângul turneul final, izbutind, luni seară, doar o remiză contra naţionalei din Paraguay, scor 1-1. Evoluţia modestă a Italiei n-a surprins pe nimeni, peninsularii fiind recunoscuţi pentru faptul că "demarează" greu şi ajung târâş-grăpiş în fazele superioare ale competiţiei.

Cristiano Bergodi, antrenorul italian care a antrenat mai multe echipe din Liga I (FC Naţional, Rapid, CFR Cluj şi Steaua), crede că acuala echipă a "Squadrei Azzurra" n-are şanse să treacă de faza sferturilor de finală.

"Nu mai e o surpriză pentru nimeni, Italia a jucat mereu slab în primele partide de la turneele finale. Prima repriză a fost slabă, a doua ceva mai bună. N-a riscat nimic, dar asta e Italia. Oricum, echipa nu mai are valoarea celei din 2006. Jucătorii care au rămas de atunci au îmbătrânit. Cel mai bine s-a văzut la Cannavaro, care a greşit la gol. Iar cei tineri sunt talentaţi, dar n-au experienţă", ne-a declarat Bergodi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Spania, capăt de linie

Fostul căpitan de la Lazio crede că drumul echipei lui Lippi se va opri în faţa Spaniei. "Dacă nu vor fi surprize, nu e greu de prevăzut ce se va întâmpla. În mod normal, dacă termină pe primul loc în grupă, Italia are prima şansă şi în optimi, cu Danemarca. Cu Olanda ar fi mult mai greu. Dar, dacă va ajunge în sferturile de finală, Italia va întâlni Spania, o echipă pe care n-o poate învinge", a pronosticat Bergodi.

Antrenorul italian este dezamăgit de calitatea partidelor de la turneul final. "Meciurile nu mi s-au părut entuziasmante. Nici din punct de vedere tactic n-am văzut vreo inovaţie. Doar Germania şi Argentina sau remarcat până acum. Maradona poate fi o surpriză şi ca antrenor. E nebun, cine ştie ce inventează. Mă enervează calitatea scăzută a jocurilor, dar mai ales vuvuzelele. Nu se poate aşa ceva", a încheiat Bergodi.

ITALIA - PARAGUAY 1-1 De Rossi (63) / Alcaraz (39)

Italia: Buffon 5 (46, Marchetti 5) - Zambrotta 6, Cannavaro 4, Chiellini 5, Criscito 5, Montolivo 6, De Rossi 7, S. Pepe 6, Marchisio 5 (59, Camoranesi 5), Iaquinta 5, Gilardino 5 (72, Di Natale 5). Antrenor: Marcello Lippi. Paraguay: Villar 4 - Bonet 5, Alcaraz 6, Da Silva 5, Morel 6, Vera 6, V. Caceres 6, Riveros 5, A. Torres 6 (60, J. Santana 5), Valdez 5 (68, Santa Cruz 5), Barrios 5 (76, O. Cardozo). Antrenor: Gerardo Martino.

Arbitri: B. Archundia (Mexic) 7 - H. Vergara (Canada) 7, M. Torrentera 7.

Stadion: "Green Point" - Cape Town; Spectatori: 65.000.

GRUPA F - Rezultate

LUNI

Italia - Paraguay ... 1-1 De Rossi (63) / Alcaraz (39)

IERI

Noua Zeelandă - Slovacia ... 1-1 Reid (90+3) / Vittek (50)