"Da, intenţionez să-mi asum acest proiect politic, alături de echipa pe care o am la PSD sector 5 şi alături de conducerea partidului. Vreau să nu-i dezamăgesc pe cei din conducere şi pe colegii mei de la această organizaţie. Cu sectorul 5 nu am fost foarte familiarizat. Ca să intri în sectorul 5 îţi trebuia un document de acces. Şi doresc să arătăm oamenilor că putem să le dăm primăria înapoi. Acolo e un aparat de lucru care trebuie să funcţioneze doar în interesul cetăţeanului. Nu este admis aşa ceva, să fie un aparat terorizat de frică. Orice autorizaţie de construcţie la sectorul 5 se rezolvă după 4 – 5 luni de zile. Lucrurile nu funcţionează acolo", a declarat Rizea la sediul central al PSD. 
 
El a susţinut că în ultimele două luni s-a familiarizat cu problemele din sector. 
 
"Sunt multe străzi neasfaltate, sunt multe blocuri unde pereţii cad pe oamenii şi când văd aceste sume vehiculate (n.r. – în dosarul lui Marian Vanghelie), îmi dau seama că 15 ani nu a fost o politică în interesul cetăţeanului, ci doar pentru anumite interese personale. Suntem în Bucureşti, capitală europeană şi este inadmisibil ca la 10 minute de la Parlamentul României să ai străzi ca-n Evul Mediu", a adăugat Rizea, citat de Agerpres.
 
Noul lider al PSD sector 5 spune că vrea şi un nou sediu al organizaţiei, acesta urmând să fie pe strada Lipscani nr. 3. 
 
"Sectorul 5 a funcţionat ca o entitate privată, ca un SRL. (…) O să vedeţi o emulaţie destul de mare, deja la sectorul 5 s-au făcut înscrieri – în două luni 980 de membri. Sunt foarte mulţi membri care nu au făcut politică şi care n-au avut posiblitatea să se înscrie, pentru că această organizaţie a fost închisă şi nu a fost deschisă publicului larg şi celor care vor într-adevăr să vină pentru anumite convingeri, şi nu pentru interese personale, aşa cum s-a întâmplat", a afirmat Rizea.