Fostul conducător al clubului de fotbal Dinamo, Cristian Borcea, a fost scos din Penitenciarul Jilava şi internat marţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală pentru realizarea unei coronografii, conform Mediafax.

La 24 noiembrie, Borcea a fost condamnat, în primă instanţă, de Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani şi şase luni de închisoare în dosarul în care este acuzat că a dat mită pentru o soluţie de eliberare. Pedeapsa a fost cumulată cu aceea din cauza privind transferurile, astfel că fostul acţionar al echipei Dinamo are de executat, în total, o pedeapsă de şapte ani şi zece luni.

În aceeaşi cauză a fost condamnat şi Victor Becali, la trei ani de închisoare, pedeapsa cumulată cu restul pedepsei ce trebuia executată în Dosarul Transferurilor, astfel că fostul impresar a primit, în total, o pedeapsă de cinci ani şi opt luni de închisoare.

Decizia magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti poate fi contestată cu apel în termen de 10 zile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La această situaţie s-a ajuns după ce procurorii DNA au stabilit că, pentru a pronunţa soluţia de achitare, Geanina Terceanu a primit de la Ioan Becali, Victor Becali şi de la Cristian Borcea, în mai multe tranşe, 220.000 de euro, începând din aprilie 2009 şi până în mai 2012.

 

 

 

Te-ar putea interesa și: