Fotbalistul Andrei Mărgăritescu, reţinut de procurori

Fotbalistul Andrei Mărgăritescu, reţinut de procurori

Cristi Munteanu, fostul portar al formaţiei Dinamo Bucureşti, şi Andrei Mărgăritescu, mijlocaş care evoluează în prezent la gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare, au fost audiaţi azi, la Serviciul Furturi Auto din Capitală, într-un dosar privind furturi de maşini de lux. După aproximativ 4 ore de audieri, Mărgăritescu a fost reținut de procurori și va fi prezentat magistraților Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Munteanu va fi cercetat în libertate.

Cei doi fotbalişti au fost chemaţi la audieri, după ce procurorii au emis mandate de aducere ca urmare a refuzului lor de a da detalii într-un caz de furturi de maşini de lux. Potrivit unor surse, cei doi sportivi ar fi cumpărat maşini furate de la membrii grupării vizate de anchetatorii bucureşteni. Autorităţile doresc să afle dacă sportivii ştiau, în momentul cumpărării autoturismelor, că acestea erau furate. Se presupune însă că Munteanu avea un rol bine stabilit în reţeaua de hoţi de maşini de lux şi ar fi intermediat vânzarea maşinilor. În acest caz, poliţiştii de la Furturi de Auto din Poliţia Capitalei au făcut 11 reţineri. Reţeaua avea două moduri de operare. Primul consta în furtul maşinilor direct din parcare. Ulterior, automobilului îi erau şterse seriile de pe caroserie şi de pe motor şi astfel, maşina putea fi scoasă la vânzare. Cea de-a doua metodă viza maşinile de lux din străinătate. Acestea erau declarate ca fiind furate, erau ascunse, proprietarul încasa banii de asigurare şi apoi hoţii scoteau maşinile la vânzare. Dacă fostul portar a ajuns la audieri, după ce a fost surprins la volanul unei maşini care nu îi aparţinea, cu numere de Germania, Andrei Mărgăritescu a fost adus direct de la aeroport (mijlocaşul se îmbarca în avionul spre Bistriţa, unde Dinamo va juca în semifinalele Cupei României, împotriva formaţiei Gloria).

Maşina care a dus la audierea celor doi fotbalişti FOTO: CODRIN PRISECARU "Cred că e o neînţelegere, nu ştiu dacă e exces de zel. Avem încredere în justiţie şi în Andrei. Nu e mare lucru. Din câte ştiu eu e o maşină înregistrată pe Argeş. Mâine vine înapoi şi o să-l bag în teren", a declarat Ioan Andone, la Digi Sport. Cazul celor doi dinamovişti nu este unul singular. În februarie, fostul jucător al Stelei - Sorin Ghionea (FC Timişoara) - a fost prins, în oraşul Otopeni, la volanul unei maşini date în urmărire pentru că ar fi fost furată. Situaţia s-a rezolvat rapid atunci, Ghionea cumpărând o maşină de la un proprietar cu probleme financiare, care nu plătise toate ratele. Firma de leasing ceruse ajutorul poliţiei pentru a recupera automobilul, iar fundaşul formaţiei bănăţene a fost eliberat. Patru maşini vândute fără acte Anchetatorii de la Furturi de Auto au început verificările în acest caz încă de anul trecut, când o persoană a reclamat furtul unei maşini marca Audi A8. S-a descoperit apoi că de fapt cel care reclamase dispariţia maşinii a vândut-o prin acte făcute de mână, nu prin procuri notariale. Maşina a fost apoi vândută în acelaşi mod de câteva ori şi ultimii anchetatori cumpărători sunt Munteanu şi Mărgăritescu. În acelaşi dosar, poliţiştii de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă(DGIPI) şi poliţiştii de la Opreraţiuni Speciale din Poliţia Română au descoperit că au mai fost vândute alte trei maşini- un Audi A4, un Porche Cayenne şi un Nissan” a declarat pentru EVZ, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Diana Sarca. Dinamo, club cu probleme

Dinamo este un club recunoscut cu astfel de probleme. În trecut, alți foști dinamoviști, Dănuț Lupu și Adrian Mihalcea, au intrat în vizorul oamenilor legii pentru litigii asemănătoare, dar au scăpat grație proptelelor de la „Interne”. Lupu, aflat mai nou în negocieri pentru a completa organigrama clubului după plecarea lui Florin Prunea la Astra, chiar a fost surprins conducând o mașină fără numere de înmatriculare, dar n-a pățit nimic! FC Dinamo a avut grijă să reacționeze în această seară, plângându-se pe site-ul oficial, unde a apărut un comunicat în care se reclamă excesul de zel de care ar fi dat dovadă oamenii legii în acest caz. „Se putea recurge la o altă prcedură”, se vaită „roș-albii”, care vorbesc despre „exces mediatic”.

Ne puteți urmări și pe Google News