Evenimentul Zilei > Actualitate > Emoții mari pentru Cristi Borcea. Mutarea bombă care îl va scăpa de închisoare
Emoții mari pentru Cristi Borcea. Mutarea bombă care îl va scăpa de închisoare

Emoții mari pentru Cristi Borcea. Mutarea bombă care îl va scăpa de închisoare

Omul de afaceri Cristian Borcea încearcă să rămână pentru cât mai mult timp la Spitalul Penitenciar Rahova, acolo unde a ajuns la sfârșitul lunii trecute. Acesta a făcut o plângere împotriva Spitalului Penitenciar Rahova, având la bază articolului 39 din legea 254/2013 care se referă la „stabilirea regimului de executare a pedepselor privative de libertate.”

Cristi Borcea pare că nu o duce rău la Spitalul Penitenciarului Rahova, acolo unde a ajuns la sfârșitul lunii trecute din cauza unor probleme medicale. Pe 12 martie, omul de afaceri a făcut o plângere împotriva Spitalului Penitenciar Rahova, conform articolului 39 din legea 254/2013 care se referă la„stabilirea regimului de executare a pedepselor privative de libertate.”

Borcea a reușit să obțină trasferul din celulă în rezerva spitalului invocând istoricul său medical: cardiopatie ischiemică, by-pass coronarian, hipertensiune arterială, intoxicație cu metale grele, insomnie și dislipidemie. În cazul său nu a existat o urgență medicală, însă, cererea sa nu putea fi respinsă pentru că trebuia să se stabilească dacă bolile de care suferă necesită menținerea lui în spitalul penitenciar pe toată durata detenției, informează WOWbiz.

Pe data de 8 februarie, Cristian Borcea a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare alături de Radu Mazăre (9 ani de închisoare) și Nicușor Constantinescu (5 ani de închisoare), în Dosarul Retrocedării plajelor din Constanța.