Criminal adus în România după 33 de ani de căutări. Bărbatul este autorul crimei de la Lacul Morii, din 1991

Criminal adus în România după 33 de ani de căutări. Bărbatul este autorul crimei de la Lacul Morii, din 1991 Lacul Morii. Sursa foto: Ciolca | Dreamstime.com

Un cetățean din Sri Lanka, căutat de autorități în urma condamnării la 19 ani de închisoare pentru comiterea unui omor în anul 1991, în București, a fost adus în România, a declarat marți ministrul Justiției, Alina Gorghiu. Bărbatul este autorul crimei de la Lacul Morii, din 1991

Criminal adus în România după 33 de ani de căutări

„După 33 de ani de căutări, un fugar periculos a fost adus astăzi (marţi - n.r.) în ţară! Kumarasamy Navaneethan este un cetăţean srilankez, aflat pe lista celor mai căutaţi infractori. A fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru săvârşirea unui omor în anul 1991, în Bucureşti. A reuşit să fugă din ţară şi să se ascundă mulţi ani. Ca urmare a unei bune colaborări între Poliţia Română şi germană, a fost prins în Germania. Iar acum scurt timp a fost preluat de o escortă de la ANP pentru a fi dus la Penitenciarul Rahova. Toţi fugarii să ia aminte: nimeni nu e mai presus de lege. Şi, într-un final, vor executa pedeapsa într-un penitenciar din ţară", a scris Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

La începutul lunii ianuarie, Poliția Română a anunțat că un cetățean srilankez în vârstă de 52 de ani a fost identificat în localitatea Moers, Germania, ca rezultat al schimbului de informații între Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională - IGPR și Biroul Sirene din Germania. Individul fusese condamnat pentru comiterea unei infracțiuni de omor în anul 1991.

fugar sri lanka

Sursă foto: Facebook

Bărbatul este autorul crimei de la Lacul Morii, din 1991

„În fapt, în decembrie 1991, bărbatul a ucis un cetăţean străin, după care l-a legat şi înfăşurat în covorul din locuinţa sa, situată în Bucureşti, şi l-a transportat în cartierul Crângaşi, aruncându-l în Lacul Morii. Pentru fapta comisă, cel în cauză a fost condamnat la 19 ani de închisoare", arăta IGPR, într-un comunicat de presă.

Ne puteți urmări și pe Google News

La data de 14 octombrie 2013, Biroul Sirene din România a emis o alertă în Sistemul de Informații Schengen pentru un cetățean srilankez, solicitându-se arestarea acestuia în vederea extrădării, pe baza unui mandat european de arestare emis de Tribunalul București, pentru comiterea infracțiunii de omor.

„În perioada 13 octombrie 2023 - 3 ianuarie 2024, întrucât au existat informaţii că persoana se află pe teritoriul Germaniei, Biroul Sirene România a efectuat schimb de date şi informaţii cu Biroul Sirene Germania, în vederea depistării celui în cauză", arată sursa citată.