Evenimentul Zilei > International > Crimă îngrozitoare! Copil de 12 ani, înjunghiat cu un cuțit de bucătărie de 12 ori
Crimă îngrozitoare! Copil de 12 ani, înjunghiat cu un cuțit de bucătărie de 12 ori

Crimă îngrozitoare! Copil de 12 ani, înjunghiat cu un cuțit de bucătărie de 12 ori

Cadavrul unui copil de 12 ani a fost găsit în subsolul unei construcții nefinisate din orașul Orhei, Republica Moldova. Agresorul este tot un minor, în vârstă de 14 ani.

Duminică dimineață, angajații Inspectoratului de Poliție Orhei au găsit la subsolul unei construcții nefinisate cadavrul unui copil, în vârstă de doar 12 ani, cu semne de moartă violentă. Polițiștii au identificat și reținut persoana suspectă în comiterea omorului. Agresorul s-a dovedit a fi tot un minor, în vârstă de 14 ani. Inițial, acesta le-ar fi spus anchetatorilor că l-a omorât pe băiatul de 12 ani pentru că ar fi întreținut relații sexuale cu verișoara sa, dar ulterior a recunoscut că a recurs la crimă pentru a-i fura o consolă de jocuri video.

Potrivit presei din Chișinău, o sursă care a dorit să-și păstreze anonimatul a declarat că: „Victima i-a dat cu împrumut, mai demult, făptașului o platformă pentru jocuri XBOX, iar acesta refuza să i-o întoarcă. Pe parcursul zilei suspectul a ademenit victima pe teritoriul construcției pentru a-i întoarce bunul, însă a ucis-o cu sânge rece și a abandonat cadavrul. Platforma a fost ridicată astăzi de către polițiști din locuința suspectului.” În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 145, Cod Penal al Republicii Moldova: „Omorul intenţionat săvârșit cu bună știință asupra unui minor”. Conform legislației, persoana culpabilă de asemenea infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţiune pe viaţă.

Cauza morții, potrivit medicilor legiști, este înjunghierea, băiatul de 12 ani fiind înjunghiat de 12 ani cu un cuțit de bucătărie de băiatul de 14 ani.