De 30 de ani încoace, de când mulți români și-au deschis fel de fel de magazinașe de cartier, unii patroni au dat diferite mărfuri pe datorie sau cum mai obișnuiesc câte unii, pe „caiet”.

Unii clienți sunt corecți iar patronii prind încredere că vor primi banii la timp. Alte persoane trag „țepe”, iar de aici izbucnesc de multe ori scandaluri și chiar violențe.

La fel s-a întâmplat șa Suceava, unde un patron nu a mai vrus sa-i dea pe datorie unui client „obișnuit”.

Clientul, ca să evite ca patronul să-l mai întrebe de datorie, care se făcuse destul de mare, și-a trimis copilul la magazin.

Patronul nu a vrut să-l primească în interior pentru că familia copilului nu-şi plătise datoriile, așa că tatăl a venit să-i ceară socoteală.

Discuțiile aprinse au degenerate repede în bătaie în toată regula. Astfel, se pare că patronul s-a înarmat cu un obiect contondent, respectiv cu o rangă, cu care a lovit victima puternic în partea stângă a capului. Aceasta a căzut inconştientă la pământ.

Speriat de ce făcuse, patronul a cerut ajutor la numărul de urgență 112. La scurt timp de la apelul telephonic au venit un echipaj de poliție și un echipaj medical.

În ciuda eforturilor medicilor sosiți la fața locului, aceștia nu au reușit să-i salveze viața.

Patronul magazinului a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În prezent, se află după gratii.

Cu câteva luni în urmă, tot la Suceava a mai avut loc o crimă. Un bărbat de 51 de ani a fost înjunghiat în repetate rânduri de un tânăr de 28 de ani.

Tânărul de 28 de ani era în proces de divorț cu soția sa. În seara crimei, bărbatul a vrut să vină în casa femeii pentru a-și vedea fiul. A orbit de furie când l-a văzut pe bărbatul de 51 de ani în casa femeii, potrivit realitatea.net