Evenimentul Zilei > Politica > Creștere salarială de 25% pentru o categorie de bugetari. Klaus Iohannis a promulgat legea
Creștere salarială de 25% pentru o categorie de bugetari. Klaus Iohannis a promulgat legea

Creștere salarială de 25% pentru o categorie de bugetari. Klaus Iohannis a promulgat legea

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea care prevede acordarea unei majorări salariale de până la 25% bugetarilor care ocupă o funcţie cu acces la informaţii clasificate secret de stat.

Funcționarii vizați de această lege provin din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, scrie antena3.ro.

„Personalul militar, poliţiştii, poliţiştii de penitenciare, precum şi personalul civil din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională care ocupă o funcţie cu acces la informaţii clasificate din clasa secret de stat beneficiază de un spor la salariul de bază/soldă de funcţie de până la 25%, în condiţiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite. Categoriile de personal şi mărimea concretă a sporului prevăzut (…) se stabilesc în funcţie de locul de muncă şi certificatul/avizul de securitate deţinut, obţinut potrivit legii, precum şi de nivelul de secretizare al informaţiilor la care persoana are acces”, prevede actul normativ.

Legea are ca obiect de reglementare completarea anexei nr.VI la Legea-cadru nr. 153/2017, în sensul acordării unei majorări salariale de până la 25% personalului „care ocupă o funcţie cu acces la informaţii clasificate secret de stat” din familia ocupaţională de funcţii bugetare apărare, ordine publică şi securitate naţională.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea, care urmează să fie publicată în Monitorul Oficial săptămâna viitoare.

Personalul care ocupă o funcţie cu acces la informaţii clasificate secret de stat beneficiază de o majorare a salariului de bază/soldei de funcţie cu până la 25%, prevedea o iniţiativă legislativă depusă la Parlament în anul 2018.

Iniţiatorii arătau, în expunerea de motive, că sporul pentru gestionarea datelor şi informaţiilor clasificate prevăzut pentru personalul Consiliului Concurenţei (15%), Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (15%), Agenţiei Naţionale pentru Integritate (15%), Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (25%) nu este trecut şi în cazul familiei ocupaţionale „Apărare, ordine publică şi securitate naţională”, deşi instituţiile de siguranţă naţională şi apărare emit şi gestionează informaţii clasificate secret de stat, potrivit economica.net.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: