Evenimentul Zilei > Social > Crește bugetul Capitalei. Cum credeți că vor fi folosiți banii
Crește bugetul Capitalei. Cum credeți că vor fi folosiți banii

Crește bugetul Capitalei. Cum credeți că vor fi folosiți banii

Bugetul primăriei Capitalei va creşte anul acesta cu 2 miliarde de lei față de cel de anul trecut. Cifrele apar în proiectului aflat în dezbatere publică pe site-ul administrației.

Primăria Capitalei estimează că va încasa aproape 1 miliard de lei din vinieta Oxigen, taxa de poluare impusă mașinilor vechi. Conform proiectului, cheltuielile totale se ridică la suma de 7,2 miliarde de lei. Din această sumă, 2,3 miliarde de lei sunt prevăzuți pentru investiții. După ce a cumpărat anul trecut peste 150 de apartamente în mai multe ansambluri rezidenţiale, oferindu-le ca locuinţe medicilor de la spitalele primăriei, anul acesta au mai fost prevăzuți bani pentru achiziția a alte 500 de astfel de locuințe, bugetul alocat fiind de 130 de milioane de lei.

Sunt bugetate Pasajul pietonal de la Piața Eroii Revoluției, Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai, Pasajul Ciurel și Străpungerea spre A1, cu 162 milioane lei. Sunt cuprinse în plan și parcarea de la capătul Șoselei Pantelimon, lărgirea străzii Fabrica de Glucoză, pasajul de la Doamna Ghica. Pe vouchere sau ajutoare sociale în numerar se estimează că se vor cheltui 341 milioane lei.

Bugetul pentru biserici scade. Dacă anul trecut Primăria Capitalei a alocat celor sfinte 50 de milioane de lei, anul acesta a împărțit suma la 5. Cancelaria patriarhală a cerut 770.000 de lei pentru reabilitarea curții interioare și reparații la sistemul de supraveghere video și antiefracţie.