Evenimentul, organizat sub patronajul Institutului Cultural Român, are loc în cadrul FRISS şi cuprinde o serie de expoziţii ale seriilor de absolvenţi de artă aduse în capitala Ungariei de către Fundaţia KogArt a colecţionarului de artă Gábor Kovács.

Gábor Kovács organizează, din 2004, sub genericul FRISS, o serie de expoziţii a promoţiilor de absolvenţi de la arte plastice. Anul acesta invitaţi speciali sunt tineri artişti ai Universităţii de Arte din Bucureşti, selectaţi în colaborare cu Institutul Cultural Român din Budapesta.

Ei se vor prezenta alături de studenţii renumitelor universităţi de specialitate din Ungaria: Universitatea de Arte Frumoase din Budapesta, Universitatea de Artă şi Design Moholy-Nagy şi Universitatea din Pécs.
Colaborarea dintre Fundaţia Kogart şi ICR Budapesta a început în urmă cu trei ani când un grup de jurnalişti români interesaţi de cultură au fost invitaţi la un dialog cu colecţionarul Gábor Kovács despre întemeierea şi creşterea fabuloasei sale colecţii de artă europeană.