Craiova vrea să arunce CFR-ul de pe şine

Craiova vrea să arunce CFR-ul de pe şine

După ce sezonul trecut au jucat două meciuri "cu cântec", Universitatea şi campioana en-titre se duelează din nou astăzi, la Severin.

Universitatea Craiova debutează astăzi în campionat, la Turnu- Severin, contra echipei CFR Cluj, campiona României (ora 18.00, în direct la Digi Sport).

Meciul este o reeditare a celui mai controversat meci din finalul sezonului trecut. Atunci, oltenii au cedat pe teren propriu, scor 2-3, la capătul unei confruntări considerată de multă lume cel puţin suspectă. Jocul respectiv a avut loc în etapa a 32-a. Craiova a condus cu 2-0 la pauză, dar ardelenii au revenit incredibil, deşi se aflau în inferioritate numerică. "Feroviarii" au marcat golul victoriei în minutele de prelungire, după ce bulgarul Iliev s-a străduit din răsputeri să provoace un penalty. La finalul campionatului, ambele echipe şi-au atins obiectivele. Craiova a scăpat de retrogradare, iar CFR a devenit campiona Ligii I.

"Brad Pitt", oltenii şi ardelenii

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot în stagiunea precedentă, Craiova a jucat împotriva CFR-ului în Cupa României, în faza sferturilor de finală. Elevii pregătiţi de Andrea Mandorlini au câştigat cu 1-0 şi s-au calificat în "semifinalele" competiţiei.

Principalul "artizan" al acelui succes a fost arbitrul Alexandru Tudor, cel care va oficia şi astăzi la centru. La acea vreme, cel poreclit "Brad Pitt" a anulat un gol valabil marcat de olteni şi a validat golul clujenilor, deşi a fost marcat din ofsaid.

"CFR Cluj este o echipă hidoasă. Este Victoria Bucureşti a acestor vremuri", spunea Adrian Mititelu, patronul Universităţii, la finalul confruntării.

Andrea Mandorlini: "E greu să joci la CFR Cluj"

Aurel Ţicleanu, noul antrenor al oltenilor, vrea să elimine frustrările cu care au rămas suporterii după ediţia trecută de campionat. Tehnicianul mizează pe faptul că elevii săi vor specula subţirimea defensivei clujene.

"În pregătiri, clujenii au luat mai mereu două goluri pe meci, numai cu Anderlecht nu s-a întâmplat aşa. Au păstrat media şi cu Urziceni, în Supercupă, deci, din punctul acesta de vedere, sunt încrezător că o să marcăm. Dar şi în urmă cu două luni băieţii au înscris de două ori şi au pierdut. Important este să nu mai primim goluri uşor", a afirmat Ţicleanu.

Italianul Andrea Mandorlini, antrenorul de la CFR, îi avertizează pe olteni că ar trebui să se teamă de echipa sa. "Nu ne este frică de ei şi nu cred că acesta este cel mai potrivit termen. Ei ar trebui să se teamă de noi, pentru că suntem campioni. Este normal ca Universitatea să-şi dorească să câştige împotriva noastră. Trebuie să facem o partidă perfectă", a declarat italianul.

Mandorlini are mari bătăi de cap cu fotbaliştii pe care nu i-a oprit în lot pentru jocul cu Universitatea: "Cui nu îi convine este liber să plece. E greu să joci la CFR Cluj". "În pregătiri, clujenii au luat mai mereu două goluri pe meci, numai cu Anderlecht nu s-a întâmplat aşa. Din punctul ăsta de vedere sunt încrezător că o să marcăm. Important este să nu mai primim uşor goluri." AUREL ŢICLEANU, antrenor Universitatea Craiova

3 victorii a obţinut campioana României, CFR Cluj, în faţa Universităţii Craiova, în ediţia 2009-2010. Ardelenii s-au impus în campionat (scor 2-0 şi 3-2) şi în Cupa României (scor 1-0)