"Cetăţenii au atitudinea pe care şi-o exprimă în chestiuni importante pentru viitorul lor. Cred că preşedintele Crin Antonescu a făcut bine că a ieşit şi că a dat un mesaj extrem de clar şi echivoc în care le-a cerut românilor să voteze pentru viitorul lor. Şi pasivitatea e cel mai rău lucru. (…) Societatea civilă ce trebuie să facă? Să se ocupe de croşetat?", a afirmat Tăriceanu, întrebat dacă Antonescu a procedat constituţional în momentul în care a decis să participe la mitingul de la Timişoara.
Fostul premier a mai oferit asigurări că atâta timp cât PNL se va afla la guvernare, atunci cota unică nu se va modifica. 
"Atâta timp cât PNL face parte din coaliţia de guvernare, această cotă unică nu se va modifica. Nu există niciun fel de risc ca să se modifice cota de 16%. De altfel, programul economic al USL a fost anunţat cu mult timp în urmă şi atunci am vorbit clar şi fără echivoc cu partenerii noştri că menţinem cota de impozitare unică atât pe impozitul pe profit, cât şi pentru impozitul pe venit", a afirmat Tăriceanu.
Liderul deputaţilor PNL a spus însă, că există posibilitatea să fie introduse două cote regresive în viitor.

"Există posibilitatea, fără să fie o certitudine, să se introducă două cote regresive de 12 şi 8 la sută pentru impozitul pe venit, pentru cei cu venituri reduse. Există posibilitatea teoretică. Vom vedea în practică dacă bugetul îşi permite", a mai spus Tăriceanu.
Călin Popescu Tăriceanu a mai adăugat că măsurile de austeritate luate de guvernarea precedentă nu au făcut altceva decât să agraveze criza şi să conducă la creşterea şomajului.