Afectat de Covid-19 a trebuit să fie internat în spital preţ de două luni interminabile în centrul medical Swedish Issaquah, o structură spitalicească din oraşul Seattle, situat în statul Washington, în nord-estul SUA.

Potrivit dezvăluirilor Seattle Times de ieri, bărbatul a primit pentru îngrijirile acordate o notă de plată de peste 1 milion de dolari. Documentul are 181 de pagini. Numărul zerourilor este impresionant şi fără discuţie nu i-a făcut nicio plăcere bărbatului de 70 de ani.

Era ziua de 4 martie când Michael Flor a fost internat în centrul medical Swedish Issaquah. A stat acolo 62 de zile trecând de multe ori pe lângă moarte.  Infirmierele îi ţineau telefonul să poată vorbi cu soţia şi cei doi copii, atât era de slăbit. Dar, ca în orice film american cu happy end, el şi-a revenit şi a părăsit spitalul pe 5 mai, fiind aplaudat de tot personalul angajat.

Inima sa „aproape că s-a oprit pentru a doua oară” când a primit nota de plată scrisă pe 181 de pagini însumând un total de 1.122.501,04 dolari, ne relatează cotidianul citat.

Mai mult de 400.000 de dolari pentru o cameră sterilă

Nota descrie în detaliu tratamentele care i-au fost administrate şi preţul lor: 9.736 de dolari pe zi pentru sala de terapie intensivă, aproape 409.000 pentru transformarea acestei săli într-o cameră sterilă din pricina contagionazităţii coronavirusului timp de 42 de zile, 82.000 pentru folosirea unui aparat de respiraţie artificială timp de 29 de zile, sau 100.000 de dolari pentru tratamente de „extremă urgenţă, ca ultimă şansă”, atunci când starea sa îi ameninţa viaţa şi care au fost aplicate timp de două zile.

Michael Flor, care beneficiază de Medicare, asigurarea de sănătate pentru persoanele în vârstă, nu va trebui să deschidă portofelul, potrivit Seattle Times. Planul gigantic de asistenţă pentru economia ţării adoptat de Congres, include un buget de 100 de milioane de dolari pentru a compensa spitalele şi asigurările private care au tratat pacienţii victime ale Covid-19, informează Le Point.