EVZ TV: După „Lacrimi de iubire“ şi „Daria, iubirea mea“, aţi dispărut. Unde şi de ce?
Bebe Cotimanis:
Am avut, într-adevăr, o pauză până au început filmările pentru serialul „Doctori de mame“. M-am hotărât să o iau pentru că nu am vrut să se plictisească lumea de mine pe micul ecran, plus că simţeam nevoia să nu amestec rolurile. Mi-a fost bine cu decizia luată şi cred că, de acum înainte, pauza mai mare între două proiecte va deveni o regulă pentru mine.

În ce constă rolul dumneavoastră în serial?
Sunt un doctor. Un doctor de mame multe şi frumoase. Despre Ştefan Dinu, personajul pe care-l interpretez, nu pot spune mai multe pentru că sunt superstiţios şi vreau să-l descoperiţi singuri.

Vă veţi păstra sarcasmul, duritatea lui Varlam din „Lacrimi de iubire“?
Nu! Ştefan nu este un bărbat dur. Ei, bine, poate uneori…

Cum de nu aţi apărut în proiecte de succes ale postului, precum „Inimă de ţigan“, „Regina“?
Nu am fost solicitat. Şi m-am bucurat, pentru că am putut să urmăresc şi eu un serial bine făcut, de la cap la coadă. Spun asta pentru că, de regulă, producţiile în care sunt implicat nu am timp să le vizionez.

Lucraţi cu trei regizori în serial, dintre care doi străini. Cu cine aveţi „limbajul“ cel mai comun?
Cu românul Peter Kerek, pentru că vorbim amândoi limba română. Glumesc! Craig Lines şi Shani Grewal sunt doi regizori de marcă, iar prezenţa lor în studiourile de la Buftea este un mare câştig pentru producţiile româneşti. Craig şi Shani m-au acceptat aşa cum sunt, pentru că eu, atunci când joc un personaj, îl iau peste tot cu mine. Adică Ştefan Dinu din „Doctori de mame“ este alături de mine în maşină, acasă, oriunde merg.

Cum vi s-a părut scenariul? De ce aţi urmări acest serial?
Scenariul este deosebit. Foarte bine scris, complet. Am decis să accept oferta celor de la Acasă pentru că voi lucra cu foarte mulţi actori valoroşi care apar în roluri episodice, în postura de guest-star. De ce aş urmări serialul? Pentru că este despre oameni şi despre viaţă.

ÎN ROMÂNIA, DOAR LA FILMĂRI

Emoţii în prima zi de şcoală a lui Mario

Alexandra Dinu este una dintre pacientele clinicii la care lucrează Ştefan, personajul lui Cotimanis. A primit oferta de a juca în primul ei rol într-un serial românesc pentru că acesta urma să fie unul episodic, care nu ar fi ţinut-o departe de Italia prea multă vreme. „Deocamdată viaţa mea se desfăşoară în Italia, Mario a început acolo şcoala, este în clasa I şi am fost amândoi la fel de emoţionaţi în prima zi“, spune Alexandra.

DUMINICĂ, 19.30, ACASĂ TV