Evenimentul Zilei > Actualitate > Cotidianul The Washington Times, vândut pe un dolar
Cotidianul The Washington Times, vândut pe un dolar

Cotidianul The Washington Times, vândut pe un dolar

Zvonurile care circulă cu privire la posibila vânzare a unuia dintre cele mai longevive cotidiene din Statele Unite, The Washington Times (TWT) s-ar putea încheia în curând, după ce acesta va fi vândut, pentru un dolar, alături de toate obligaţiile sale financiare, de către un grup afiliat Bisericii Unitariene către un alt grup care îi aparţine aceluiaşi cult, scrie mediaweek.co.uk.

Conform unui memoriu semnat de consilierul editorial Michael Marshall, ziarul va trece din administrarea companiei controlate de Preston Moon, conducător al Bisericii Unitariene, către Doug Joo, fost editor al Times.

Sub conducerea lui Preston Moon, The Washington Times a încercat să se menţină pe linia de plutire, reducând aproximativ 40% din numărul angajaţilor, dar şi câteva secţiuni editoriale.

Săptămâna trecută, circulau zvonuri cu privire la închiderea ziarului şi la lipsa de interes a lui Preston Moon în legătură cu soarta publicaţiei.

"În ciuda reducerilor drastice de costuri, poziţia TWT pe piaţa media a devenit tot mai fragilă în această vară: este clar, TWT nu mai poate funcţiona fără o finanţare din exterior care să-i acopere deficitul. De aceea, Biserica Unitariană a susţinut insistent transferul TWT către un alt grup unitarian, astfel încât să poată exista în continuare şi să îşi ducă idealurile mai departe.

De aici şi preţul pe care l-am cerut: 1 dolar", se arată în memoriu.

Washington Times a fost înfiinţat în 1982, ca publicaţie conservatoare şi creştină, de către fondatorul Bisericii Unitariene, Sun Myung Moon, şi este deţinut de News World Communications, un trust media al Bisericii. Trustul mai deţine ziare şi în Coreea de Sud, Japonia şi America de Sud.

Pe 1 mai consiliul de administraţie al ziarului a anunţat scoaterea sa la vânzare, după ce Biserica Unitariană şi-a retras suţinerea financiară.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: