Costumul minune al înotătorilor

Costumul minune al înotătorilor

Oficialii din lumea natatiei vor purta discuţii cu principalii producători de echipamente sportive despre multiplele recorduri mondiale înregistrate cu ajutorul unui nou costum. 12 din cele 13 recorduri mondiale doborâte anul acesta au fost realizate cu costumul Speedo LZR Racer.

Francezul Alain Bernard, purtând echipamentul Speedo, a anulat eforturile concurenţei în probele de sprint la Campionatele Europene de la Eindhoven, doborând trei recorduri mondiale în trei zile. Odată cu apropierea Jocurilor Olimpice din august de la Beijing, oficialii şi antrenorii sunt îngrijoraţi că lumea înotului poate fi împărţită în două: cei care îşi permit costumul de 550 de dolari şi... ceilalţi.

Cornel Mărculescu, directorul executiv al Federaţiei Internaţionale de Nataţie (FINA), a declarat pentru SwimmNews că vor fi dezbătute două probleme: grosimea şi accesibilitatea costumului. "Prioritatea noastră este disponibilitatea costumelor. Inovaţiile trebuie să fie accesibile tuturor" a declarat astăzi Mărculescu.

Costumele concepute acum un deceniu au primit undă verde de la FINA în anul 2007. Sume importatnte de bani sunt investite anual în perfecţionarea echipamentelor de concurs. Costumul Speedo este fabricat dintr-un material uşor şi puternic care stabilizeaza poziţia sportivului în apă, diminuează oscilaţiile musculare şi reduce rezistenţa apei.

Ne puteți urmări și pe Google News