FC Liverpool este noua regină a fotbalului continental intercluburi. „Cormoranii” au cucerit Liga Campionilor, la Madrid, pe „Wanda Metropolitano”, după victoria obținută în fața celor de la Tottenham, scor 2-0.

Jurgen Klopp și elevii săi au așezat în vitrina cu trofee de pe „Anfield Road” cea de-a șasea cupă a LC. Și asta după ce, în sezonul trecut, Liverpool pierduse finala cu Real Madrid, scor 1-3. Pentru neutri, finala de la Madrid a fost o dezamăgire. Meciul s-a aprins în secunda 22, după ce „cormoranii” au primit o lovitură de la 11 metri, transformată de Mohamed Salah. Apoi, cele două echipe au intrat într-o amorțitre care a plictisit.

Ultima victorie, în 2005

Multe greșeli individuale, exprimare anemică și resemnare din parte londonezilor. Și asta în condițiile în care cele două echipe au avut o pauză de aproape trei săptămâni, după încheierea Premier League. Acestea au fost câteva din atributele unei finale anoste. Decisiv a lovit belgianul Divock Origi, în minutul 87. Șampania a fost desfăcută de formația din Liverpool, care a savurat un succes așteptat din 2005, anul câștigării ultimei Ligii a Campionilor (3-3 și 3-2 după executarea loviturilor de departajare, cu AC Milan).

A dat lovitura pe Instagram

La Madrid a existat un moment în care ritmul previzibil al finalei a fost rupt. În minutul 20, Kinsey Wolanski, un fotomodel rus, a pătruns pe teren, îmbrăcată sumar.

Conform directivelor UEFA, camerele de filmat au evitat să arate cum fata era scoasă de pe teren de stewarzi. În schimb, pe rețelele de socializare, pozele cu Kinsey au stârnit numeroase comentarii. Tânăra este iubita youtuberului Vitaly Zdorovetskiy, fondatorul „Vitaly Uncensored”. Kinsey a purtat un costum de baie pe care era scris „Vitaly Uncensored”. Iubitul rusoaicei are un canal pe YouTube, unde postează filmulețe cu farse de natură sexuală. După gestul îndrăzneț, rusoaica și-a câștigat peste 500.000 de urmăritori pe contul de Instagram.