Evenimentul Zilei > Sport > Costel Gâlcă tot mai aproape de promovare în prima ligă daneză. Cifra magică
Costel Gâlcă tot mai aproape de promovare în prima ligă daneză. Cifra magică

Costel Gâlcă tot mai aproape de promovare în prima ligă daneză. Cifra magică

Velje Boldklub cu Costel Gâlcă la timonă își continuă marșul triumfal spre eșalonul de elită din Danemarca.  Echipa românului a repurtat o nouă victorie de duminică, scor 5-3 (2-3), pe teren propriu, cu formația Hvidovre.

Jucătorii săi i-au amintit de cifra magică, cinci, care are semnificații speciale pentru omul care marca de cinci ori, în tricoul Stelei, într-un meci cu FC Brașov, în anii ’90.

Elevii fostului antrenor al Stelei au arătat forță revenind în actul secund după ce la pauză se aflau în dezavantaj. Pentru trupa bucureșteanului crescut la Progresul au marcat Faghir ’12, Mucolli ’21, Redzep ’49 (autogol), Finnbogason ’66 și Montano ’81.

Prin victoria obținută duminică, gruparea condusă de Costel Gâlcă a ajuns la un total de 54 de puncte după 29 de runde desfășurate și deține un avans de zece puncte în fața urmăritoarei Fredericia, 45 de puncte. Pe trei, în Divizia I se clasează Viborg, cu 44 de puncte. În Superliga din Danemarca urcă doar prima clasată.

Gâlcă a ajuns prin victoria cu Hvidovre la 16 victorii, 6 egaluri și trei înfrângeri. Au mai rămas de disputat opt etape, iar runda viitoare va juca miercuri, în deplasare, cu gruparea Naestved, locul 11, penultimul, 23 de puncte.

Antrenorul care a realizat tripla în 2015 cu formația patronată de Gigi Becali a preluat-o pe Vejle în martie 2019, însă nu a reușit să evite retrogradarea, scrie digisport.ro.

În anul 2015 Costel Gâlcă reușea tripla cu FCSB, formată din titlu, Cupa României și Cupa Ligii.
Almeria B, România U17, Espanyol, Al Taawon și Al Feiha sunt celelalte echipe la care a mai antrenat românul.

La echipa daneză, Gâlcă îl are ca antrenor secund pe Dumitru Uzunea, a mai colaborat la naționala U17 a Romaniei, la Steaua (cu care au luat eventul), Espanyol Barcelona, precum si Al Taawon și Al-Feiha, cei doi fiind în continuare foarte apropiati.

Cei doi nu au parăsit în ultima pwerioadă Danemarca din cauza pandemiei de coronavirus, fiind aproape de echipă în ultimele trei luni de zile.