Evenimentul Zilei > Politica > COSMIN GUȘĂ: Dragnea conduce PSD pe baza șantajului pe care îl poate aplica unora de acolo pe baza informațiilor din statul-paralel
COSMIN GUȘĂ: Dragnea conduce PSD pe baza șantajului pe care îl poate aplica unora de acolo pe baza informațiilor din statul-paralel

COSMIN GUȘĂ: Dragnea conduce PSD pe baza șantajului pe care îl poate aplica unora de acolo pe baza informațiilor din statul-paralel

Cosmin Gușă susține că în acest moment autoritatea lui Dragnea în PSD este ”de tip securistic”, nu este într-o zonă de respect din partea colegilor, nu este într-o zonă în care să fie considerat o locomotivă electorală.

”În mod clar acest CEx vine într-un moment în care Dragnea nu avea nevoie de el, pentru că nu e în postura în care să se înfățișeze în fața colegilor din CEx neîndeplinindu-și sarcina clară pe care și-a luat-o – să le rezolve problema cu amnistia și grațierea”, a declarat Cosmin Gușă, potrivit realitatea.net.

”Dragnea conduce PSD pe baza șantajului pe care îl poate aplica unora de acolo pe baza informațiilor din statul-paralel, a accesului la dosare, pe baza faptului că e consiliat de fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea. Dragnea i-a ținut mereu în frâu pe baroni, caractertizați prin lăcomie, prin oferirea foarte multor funcții”, susține Cozmin Gușă.

"Acestea i-au asigurat autoritatea în partid, pe care și-a exercitat-o fiind în poziția să reușească demiterea a două guverne proprii, Grindeanu și Tudose. Susținătorul acestei mișcări a fost chiar Gabriela Firea, cu care azi e în conflict", subliniază Gușă.

”Baronii numai au răbdare. Au nevoie de amnistie și grațiere dată prin OUG, pentru că multora le vine sorocul în toamnă. Nu mai au încredere în Dragnea. El 'ar vrea' să dea ordonanța, dar Dăncilă, 'plină de personalitate, nu-in așa?', s-ar opune. Asta fost o minciună pe care mulți din presă au preluat-o. Dăncilă e la dispoziția lui și el a generat acest joc. Termenul final al lui august a venit, ordonanța n-a fost dată, el e într-o situație dificilă”, a mai spus Cosmin Gușă.

Cosmin Gușă spune că foarte mulți oameni din viața publică, de la patroni de mass-media la altfel de patroni, îl ajută pe liderul PSD, dar fac asta doar dacă el ar da OUG de amnistie și grațiere.

”Mulți sunt afectați direct de faptul că OUG nu este dată; li s-ar albi dosare, procesele ar lua altă turnură. Deși îl detestă pe Dragnea, au fost obligați să-l susțină. Dragnea zice: 'Dacă dau ordonanța, baronii mei, de la Vâlcov în jos, nu mai au nevoie de mine. E clar că am dus partidul în gard'. Ceilalți, care l-ar susține în continuare, din mass-media, sunt în aceeași postură. Dacă s-ar da OUG, ei n-ar mai avea nicio problemă și Dragnea ar fi descoperit", spune Cozmin Gușă.

"Dacă ar da OUG cu amnistia și grațierea, Dragnea ar rămâne descoperit. Acesta e marele secret pe care noi l-am studiat. De-aia este atât de important acest CEx. Baronii nu mai doresc să-l amâne pe Dragnea. Va avea din nou probleme cam peste un an, când îi vine sorocul în procesul în care este condamnat la trei ani și șase luni de închisoare", declară Cosmin Gușă.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: