Evenimentul Zilei > International > Coşmarul medical unui bărbat din Brazilia. Doar 26 de pacienţi din lume au avut ce are el
Coşmarul medical unui bărbat din Brazilia. Doar 26 de pacienţi din lume au avut ce are el

Coşmarul medical unui bărbat din Brazilia. Doar 26 de pacienţi din lume au avut ce are el

Un bărbat din Brazilia a fost transpostat de urgenţă la spital deoarece a acuzat că are dureri insuportabile la călcâi, mai ales atunci când păşeşte. După o examinare amănunţită a medicilor, aceştia au descoperit cauza acelor dureri atroce. Pacientul suferea de o condiţie medicală obscură, cauzată de un fir de păr.

Bărbatul din Brazilia e printre puţinii oameni din lume şi chiar istorie, în ultimii 60 de ani fiind înregistrate doar 26 de cazuri, care poate spune că un fir de păr poate fi cauza unor dureri acute.

 

Medicii au descoperit cauza durerilor acute numai după ce au folosit un microscop.

 

Medicii de la Universitatea Sao Paolo care s-au ocupat de caz au explicat că, în cazul acestei condiţii medicale, un fir de păr sau un fragment al unui fir de păr pătrunde în piele, într-un mod asemănător unei aşchii.

După ce apătruns în straturile de piele, respectivul fragment se deplasează din cauza mişcării. În acest caz, precum şi în celelate care au fost consemnate, firul de păr a reuşit să provoace durere deoarece a ajuns la terminaţiile nervoase din stratul superior al pielii din călcâi, potrivit  descoperă.ro