Nu de puține ori, la vederea câte unui nimic barat pe cale să fie ales ori numit, sau după ce era deja în vreo funcție de Putere în Stat, am spus „Ferească Dumnezeu de o situație gravă pentru țară, cu asta(ăștia) la conducere!” Nu sunt singurul care a gândit așa, dar fără folos. Vedem acum că doar în momentul ăsta, în situația gravă, este cu adevărat important cine sunt cei de la comenzi.

Ce mi-a venit? Aș fi fost în stare să pariez, sau măcar am sperat, că președintele Klaus Iohannis va desemna astăzi pentru funcția de premier – funcție care zilele astea o echivalează pe cea de șef de stat major de front, pe timp de Război – am sperat deci că va desemna un Bărbat. Nădăjduiam că astăzi voi auzi numele unui personaj capabil de măsuri ferme, inspirate de consilieri adunați rapid, stăpâni autoritari pe domeniile lor de competență, măsuri aplicate curajos și urmărite strict. Mai pe scurt, așteptam un personaj capabil să inspire siguranță atât în faptă, cât și în vorbă. Alți Bărbați de aceeași calitate să fi constituit Guvernul, iar românii să se simtă apărați și conduși în siguranță către liman. În loc de asta, o numire întemeiată pe cu totul alte motive decât lupta cu Sinistrul,  perfect explicate de  Florin Cîțu, din ceața în care pare să plutească permanent: „Pentru a avea succes în alegerile care vin, Președintele partidului trebuie să fie și Prim-Ministru!”

Sunt convins că vom scăpa cu bine din această încercare, la care ne sunt supuși mai mult nervii. Nu suntem un popor tarat, epuizat, întins de foame și cu imunitatea la bordură, de aceea am toate motivele să cred că vom trece cazna asta cu urme puține. Urma pe care eu mi-o doresc însă să dureze în veac, vorba cronicarului, concluzia pe care aș vrea să o tragem la final, să fie aceea a grijii de a-i alege să ne reprezinte, doar pe aceia dintre noi care dau dovadă de calități valabile în vremuri grele: bărbăție, integritate, inteligență, caracter,  curaj, prevedere și dragoste de Dumnezeu, de popor și de țară. De țara noastră, nu de a altora!
Avem așa ceva în rândurile noastre, ale românilor!