Pe rețelele de socializare chineze se văd din ce în ce mai multe fotografii ale animalelor de companie ce poartă măști similare cu cele purtate de oameni în încercarea de a se feri de contaminarea cu noul coronavirus.

Motivul este că proprietarii animalelor de companie se tem ca fidelii lor companioni să nu fie și ei atinși de noua epidemie. Astfel că vânzările de măști de protecție pentru animale au explodat, odată cu cele ale produselor similare pentru oameni.

Cei care nu găsesc o mască pentru propriul patruped o pot confecționa din pahare de hârtie.

Chiar dacă Organizația Mondială a Sănătății a declarat că nu există nici o dovadă că virusul poate fi transmis de câini sau pisici, la începutul acestei luni vânzările acestor măști de protecție pentru animale au crescur de zece ori, scrie HuffPost.

Zhou Tianxiao, un vânzător online din Beijing, a declarat că „aceste măști nu sunt atât de profesionale precum măștile medicale realizate pentru oameni, dar sunt funcționale”.

La origine, ele au fost concepute pentru a-i proteja pe câini de uriașa poluare din marile orașe ale Chinei. În cazul unei epidemii, aceste măști îi împiedică pe câini să lingă sau să mănânce ce pot găsi la sol, afirmă comercianții.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE