Meghan le-a cerut tuturor angajaților să poarte mănuși de protecţie și să urmeze un protocol strict de igienă, pentru a evita eventuale infectări cu noul coronavirus.

Potrivit unor surse apropiate celor doi, Harry se simte neputincios în faţa situaţiei care s-a creat în lume și este îngrijorat de faptul că regina și prințul Charles s-ar putea îmbolnăvi de COVID-19.

„Meghan a spus că sunt recunoscători, în special Harry, că ar putea petrece timp cu familia lui înainte de a începe toată această nebunie. Harry a luat legătura atât cu tatăl și cu bunica lui, pe care i-a sfătuit să ia măsuri urgente pentru a rămâne în siguranță şi sănătoși”, a spus sursa pentru presa britanica.

La rândul ei, şi ducesa de Sussex a luat măsuri pentru a-şi proteja familia, astfel că „numai câțiva dintre angajați vor interacționa cu ea, Harry și Archie. Ei încearcă să păstreze distanța față de toți cei din jur”.

Cu toate că s au autoizolați în casa lor din Vancouver, Meghan și Harry lucrează cu o echipa de experți pentru a încerca să găsească cea mai bună cale pentru a-i ajuta pe ceilalţi în această perioadă grea. Cei doi sunt de părere că această pandemie afectează şi sănătatea mintală și vor să fie de folos.

Meghan este de părere că „dacă s-au autoizolat, nu înseamnă că nu pot fi de ajutor. Nu vor sta închisi în casă fără să facă nimic. Meghan a spus prietenilor apropiați că ceea ce se întâmplă acum în lume este o criză a sănătății mintale. Ei colaborează acum cu o organizație non-profit din domeniul sănătății mintale pentru a crea un sistem online de susținere pentru cei foarte vulnerabili, precum mamele care suferă de depresie postpartum”, a declarat sursa pentru DailyMail.com.

Meghan și Harry tocmai s-au întors în Canada, după ce au participat la ultimele lor angajamente oficiale ca membri ai familiei regale. Aceștia au participat la Festivalul de Muzică din Mountbatten și s-au reunit cu Prințul William și Kate Middleton în cadrul sărbătorilor Zilei Commonwealth-ului.

Meghan şi Harrz sunt de părere că „panica nu aducec nimic bun. Meghan spune că asta nu e o opțiune în familia ei. Nu dorește ca Archie să trăiască sub stres și tensiune. Locuința ei trebuie să fie un loc în care să predomine pacea și calmul”.

Meghan Markle și Prințul Harry au primit o invitaţie din partea Reginei să își petreacă vacanța de vară la Castelul Balmoral, reședința din Scoția a Reginei Elisabeta.

Totodată, potrivit presei britanice, ducii de Sussex vor să fie prezenți în Londra, în iunie, cu ocazia parade tradiționale Trooping the Colour, un eveniment extrem de important pentru Regină. Surse din anturajul celor doi spun că şi Archie ar putea să fie prezent la acest eveniment, informează Daily Mail.