Astfel, cine nu respectă indicațiile autorităților pentru prevenirea sau combaterea coronavirusului riscă amendă sau chiar închisoare de la 6 luni la 2 ani. Pentru răspândirea de informații false, pedeapsa poate ajunge până la 5 ani de închisoare.

„Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Nici autoritățile nu se pun de acord, scrie Libertatea.

După ce managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” Adrian Streinu-Cercel a anunțat joi dimineață, la Digi24, că încă două persoane din Capitală au fost confirmate cu coronavirus, numărul celor infectați ajungând la 49, Grupul de Comunicare Strategică, creat special de autorități pentru transmiterea către presă a informațiilor oficiale despre coronavirus, a anunțat că este vorba, de fapt, despre un singur nou caz.