Cei vizaţi sunt fumătorii pentru că fumatul crește riscul de deces în caz de infecție cu Coronavirus. Astfel, cunoscutul medic pediatru susţine că persoanele care fumează au cel mai mare risc de apariție al formelor grave, după infecția cu noul Coronavirus.

În sprijinul afirmaţiilor sale, Craiu citează un studiu recent apărut. Totodată, acesta precizează că nu vârsta înaintată ar fi o condiție pentru o evoluție spre deces, în cazul unei infecții cu Coronavirus, ci fumatul pe o perioadă îndelungată.

„Acum când este evident ca nu mai vorbim de un virus „penibil, de x ori mai slab decat cel gripal” cum perora un cetățean român, ce se oferea să se infecteze cu SARS-CoV2, ca să dovedească faptul ca totul e doar o conspirație, e bine să privim la factorii de risc pentru evoluție gravă in maladia COVID-19.

Conform acestui studiu, cel mai mare risc de apariție al formelor grave si de evoluție către deces NU A FOST VÂRSTA!! Este adevărat că seniorii sunt la risc substanțial de boală… Iar copii au cel mai mic risc…

În contextul crizei generate de Coronavirus în România, învăţătorii şi profesorii recomandă părinţilor să fie foarte atenţi la următorul anunţ”, a transmis Craiu.

Amintim că luni, în contextul crizei generate de Coronavirus în România, învăţătorii şi profesorii au început să recomande părinţilor să fie foarte atenţi la următorul anunţ.

„Bună dimineața! URGENT! ANUNȚAȚI TOTI PĂRINȚII: dacă pleacă/au fost plecati din țară, nu contează unde, vor aduce copiii la școală DOAR cu aviz epidemiologic de intrare in colectivitate!!!!”, se arată în anunţul distribuit pe WhatsApp de unul dintre profesorii de la o şcoală din Bucureşti şi care a fost transmis evz.ro.

Tot luni, Consiliul Național al Elevilor i-a solicitat ministrului Educației „să suspende cursurile timp de două săptămâni, pentru a preveni răspândirea noului Coronavirus”, conform edupedu.ro.

Mai multe ţări au implementat sau implementează măsurile de carantină.

La nivel mondial au fost raportate 100.000 cazuri şi peste 3.400 decese din cauza C19.